2 листопада: іменини, походження, значення і характер імен

2 листопада: іменини, походження, значення і характер імен

Фото: УНІАН

День ангела святкують: Артем (Артемій), Герасим, Ірина

Перше і найголовніше перевага рідкісного імені, як для хлопчика, так і для дівчинки, це фактор запам'ятовування. Якщо спочатку, в дитинстві, воно буде притягувати лише зайву увагу, то в майбутньому може стати справжньою візитною карткою. Що ж стосується забобонів, то тут теж є один, але досить великий плюс. Фахівці стверджують, що рідкісні іменоформи володіють енергетикою, яка оберігає собою їх власників від пристріту і прокльонів. Вважається, що у людини, названого реально рідко зустрічає іменоформой, в рази менше шансів опинитися під пристрітом, ніж у тих, яких при народженні називають популярним і часто зустрічається ім'ям - таке відповідно до марновірством вплив рідкісних найменувань.

Артем (Артемій)

Історія походження чоловічого імені Артем сходить до давньогрецького імені Артеміос (Артемій). Одне значення імені Артем — "неушкоджений, бездоганного здоров’я". Є ще одна версія, що це ім’я утворене від імені грецької богині Артеміди і означає "присвячений Артеміді". Незважаючи на своє ім'я Артеми в дитинстві постійно хворіють на респіраторні захворювання. У школі, як правило, у них не виникає ніяких складнощів. Артеми спокійні, намагаються бути ненав'язливими в спілкуванні. 

Можуть об'єктивно оцінити ситуацію. Завжди говорять правду, через що можуть потрапити в неприємну ситуацію. Усього домагаються своєю працею, кар'єра для них не головне. Дуже віддані й уміють зберігати таємниці.

Артеми можуть бути лікарями, журналістами, електриками, архітекторами, учителями, будівельниками. Їм доступні практично будь-які професії й скрізь вони процвітають. Для жінок Артем - знахідка. Він гарний чоловік, зразковий сім'янин.

Завжди допомагає по будинку. Любить подорожувати й приймати гостей.

Герасим

Ім'я Герасим з грецького означає "поважний". Саме ім'я походить від давньогрецького імені Герсаімос, що в перекладі означає "дар". Герасим славиться своєю працьовитістю, він завжди досягає бажаної мети. Хоча сам Гера не зізнається, але він обожнює компліменти і коли їм захоплюються і ставлять у приклад. Він не терпить брехні і лицемірства, в людях цінує доброту і щирість.

Людина із цим ім'ям має дуже чутливу натуру. Добрий і чуйний, він допомагає всім, хто до нього звертається, але нерідко сам стає жертвою своєї доброти. Доля не робить Гарасимові подарунків. Усе, що в нього є, добуто завзятою працею, але він не загострює особливої уваги на тім, як важко йому дається шматок хліба. Тому люди думають, що життя його легке й безтурботне.

У шлюб Герасим вступає, як правило, вже в середньому віці, так як часто буває нерішучий з жінками. Зазвичай його одружує на собі жінка сильна і вольова, якій в сімейних відносинах Герасим завжди підпорядковується. Сім'я у володаря цього імені звичайно дуже дружна, діти в ній виховуються в атмосфері поваги.

Ірина

Ім’я Ірина означає "мир", "спокій". Ім’я Ірина прийшло з давньогрецької міфології, де богиню миру і спокою називали Ейрена.

Маленька Іра – чутлива і емоційна дитина. Вона відповідально виконує всі доручення батьків, тим самим показуючи свою любов до них. Але якщо її несправедливо образити, вона може кардинально змінити свою поведінку і виявити непослух, лінь, нетовариськість. Іра дивиться на світ широко відкритими очима і точно знає, чого вона хоче досягти. Вона дуже любить читати, віддає перевагу фантастиці, романам, детективам. При цьому Ірина абсолютно не сентиментальна, навіть навпаки. Ірина виростає комунікабельною і товариською людиною, вона з легкістю знаходить спільну мову з незнайомими людьми. У компанії поведінка Ірини відрізняється деякою фривольністю, любов’ю до "посиденьок". Краще за все вона відчуває себе в чоловічому колективі, їй лестить увага протилежної статі. Характеристика імені Ірина дає можливість припустити, що доросла Іра вибере професію, яка буде безпосередньо пов’язана з щоденним спілкуванням з людьми, наприклад, вчитель, лікар, продавець, психолог, актриса, юрист. Вона дуже любить, коли її професійні досягнення помічають і гідно оцінюють. Це стимулює Ірину до нових "звершень". Будь-яка справа, за яку вона візьметься, буде доведена до кінця, чого б це їй не коштувало. Ірина практично бездоганна жінка, яка не має недоліків. Єдиний мінус її характеру – надмірна образливість.

З Ірини вийде вірна, любляча, турботлива дружина і мати, яка буде любити свого чоловіка і дітей. У своїй сім’ї вона буде користуватися авторитетом, при прийнятті важливих сімейних рішень її думка завжди буде вислухано і враховано. Незважаючи на все, Ірина не зможе жити тільки інтересами сім’ї і повністю присвятити себе домашнім клопотам. Вона буде прагнути до незалежності і кар’єри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація