Кораблі зі скарбами, електрика від жалюзі та жорстокі жарти над друзями. Топ-10 позитивів тижня

Кораблі зі скарбами, електрика від жалюзі та жорстокі жарти над друзями. Топ-10 позитивів тижня

Таблиця Менделєєва поповниться ще чотирма новими хімічними елементами.

Цей тиждень запам'ятався рекордами, винаходами та ювілеями. Зокрема гімнастка Алла Попова встановила новий національний рекорд, виконавши акробатичний номер на повітряних полотнах без страховки, а український винахідник Євген Ерік розробив жалюзі з сонячними батареями.

Крім того, ТСН.ua згадав про два роки з дня інавгурації президента України Петра Порошенка, а також про ювілей "Союзфільма" та зробив кумедну добірку до неофіційного Дня дружби. Тож, традиційно редакція пропонує топ-10 позитивних новин тижня.

1. Новий національний рекорд

4 червня повітряна гімнастка Алла Попова встановила новий національний рекорд. Вона без страховки виконала акробатичний номер на повітряних полотнах, які були закріплені на стрілі баштового крана на території будівельного майданчика. Складну трюкову композицію вона виконала на висоті 25 метрів.

2. Корабель зі скарбами у Намібії

Алмазокопачі, які працюють біля берегів Африки, наткнулися на скарб із золотих монет вартістю 13,27 млн доларів.

Копачі виявили уламки корабля у той час, як вони осушували штучне озеро з солоною водою уздовж Берега Скелетів. Тут причаїлися безліч затонулих кораблів, але ця знахідка стала найстарішою і вперше знайдене судно було переповнене золотом і слоновою кісткою.

Фото: Daily Mail

На кораблі були німецькі мідні зливки, слонова кістка із Західної Африки, португальські, іспанські, флорентійські і венеціанські золоті і срібні монети, зброя, в тому числі мечі і ножі, одяг, і, звичайно ж, скелети.

3. Жалюзі, які виробляють електроенергію

Український винахідник Євген Ерік розробив жалюзі із сонячними батареями. Вони самі шукають промені сонця, а керуються з мобільного телефона.

Першу розробку Євген із колегами уже возив на виставки в Україні, отримав патент. Ідеальний кут жалюзі шукають самі. Вони запрограмовані повертатися за сонцем автоматично. Так ефективність зростає на 30%. А з мобільного телефона ними можна керувати всього трьома кнопками – поки що на невеликій відстані, а згодом і за тисячі кілометрів.

Український винахідник розробив жалюзі із сонячними батареями

Український винахідник розробив жалюзі із сонячними батареями

4. Поповнення у таблиці Менделєєва

Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії схвалив назви чотирьох нових хімічних елементів періодичної таблиці Менделєєва.

Нещодавно відкриті надважкі елементи рекомендовано назвати в честь Японії, Московської області, американського штату Теннессі і російського вченого-ядерника Юрія Оганесяна. Таким чином, елементи під номерами 113, 115, 117 і 118 отримають відповідно назви нихоній, московій, теннессин і оганессон.

5. Успішне тестування ракети з українським ступенем

У центрі космічних польотів на острові Уоллопс (США) відбулися наземні випробування ракета-носія Antares, перша ступінь якої розроблена українським КБ "Південне".

Ракету, призначену для доставки на космічну станцію вантажів масою до 6 800 кг, розробила американська компанія Orbital Sciences Corporation. А першу сходинку для Antares створили українці. Основну конструкцію розробили в КБ "Південне" і виготовили на Південному машинобудівному заводі в м. Дніпро.

6. Найпопулярніші інтернет-меми

З розвитком Всесвітньої павутини користувачі знаходять все більше нових методів для спілкування. Одним з найоригінальніших способів обміну інформацією зараз стали меми - вірусні іронічні й дотепні малюнки, фото та демотиватори.

До дня народження головного розробника Всесвітньої павутини Тіма Бернерса-Лі (8 червня 1955 року) ТСН.ua вирішив згадати найпопулярніші і найбожевільніші з мемів, які підкорили як іноземних, так і вітчизняних користувачів.

7. Неофіційний День дружби

9 червня у світі відзначають неофіційний День дружби. Вчені вже давно підтвердили користь цього неймовірного явища, завдяки якому різні люди знаходять спільні інтереси та підтримують один одного. Зокрема, дружні стосунки збільшують тривалість життя, знижують стрес, підвищують самооцінку.

Однак, іноді добрі друзі можуть дуже вагомо погіршити життя, особливо невдалими розіграшами та жартами. Тому, у День дружби ТСН.ua зібрав низку відео, у яких показано, як не слід поводитися справжнім приятелям.

8. Президент у коубі

До другої річниці президентства Петра Порошенка ТСН.ua зібрав 10 найкращих, за версією редакції, коубів з главою держави.

Користувачі популярного сервісу 10-секундних відеоміксів полюбляють кепкувати з Порошенка. Висмикуючи кумедні кадри з різних заходів і накладаючи на них інший звук, вони вигадують сатиричні історії або просто підкреслюють яскраві емоції президента.

9. Залаштунки метро

Найглибша станція в Європі, 3 лінії, 52 станції, 824 вагони, майже 500 мільйонів пасажирів на рік, близько 70 кілометрів рейок – таким є київське метро в цифрах і фактах.

Як виглядають ескалатори навиворіт, де сплять і чому не користуються будильниками машиністи, що розташоване усередині станцій-примар, ТСН.uа розповіло у спецпроекті про трудові будні столичної підземки.

10. Ювілей "Союзмультфільму"

Рівно 80 років тому, 10 червня 1936 року, була створена найбільша в СРСР студія мультиплікаційних фільмів "Союзмультфильм". Примітно, що довгі роки емблемою "Союзмультфільму" був Чебурашка.

За часи свого існування студія випустила десятки легендарних мультфільмів . Серед них і "Снігова королева", і "Ну, постривай", і "Крокодил Гена", і "Жив-був пес", і "Їжачок у тумані", і "Бременські музиканти", і "Вінні Пух", і "Троє з Простоквашино"та багато інших.

Ці культові мультики дуже часто стають предметом різних пародії та коубів. ТСН.ua відібрав найкрутіші коуби із величезної кількості. Нам було дуже важко обирати і, звісно, ми хотіли б опублікувати всі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація