Аномальне явище: фотографи зняли крижані кола, що обертаються, на річках

Аномальне явище: фотографи зняли крижані кола, що обертаються, на річках

Фото: thesun.co.uk

Місцеві мешканці були налякані і думали, що це могло бути НЛО.

Взимку водойми вкриваються льодом і іноді він набуває форми ідеального диска. Унікальне явище нещодавно було знято фотографом у США, повідомляє Thesun.co.uk.

Місцевих мешканців таке явище налякало, ніби це могло зробити НЛО.

Пізніше з'ясувалося, що для появи у водоймі рівного крижаного кола потрібна сукупність декількох факторів: низькі температури, визначена швидкість течії і вигнута форма берегової лінії. Під дією вихрових струмів брила льоду повільно обертається в воді і її краї стираються при зіткненні з сушею.

Найдавніший запис про подібне явище зроблений ще 1895 року. Найбільш часто воно спостерігається в Скандинавії і Північній Америці, але також його бачили в Німеччині, Великобританії та Росії. У середньому діаметр дисків — близько 15 метрів, а найбільше в історії крижане коло було помічене на озері Байкал: у діаметрі воно досягло чотирьох кілометрів.

Нещодавно лід набув круглої форми в районі міста Норт-Бенд (штат Вашингтон).

Фотографії і відеозаписи зробила Кейлін Мессер. Знімки були зроблені вчасно: вже на наступний день річка очистилася від льоду.

Нагадаємо, новое дослідження опубліковане в Nature представив нову теорію про те, як у Східній Антарктиді з'явився таємничий кратер. Вчені з'ясували, що двокілометровий кратер в Антарктиді утворився не через падіння метеорита, як вважалося раніше, а в результаті танення льоду, повідомляє видання. Відзначається, що ця порожнина з'явилася після того, як в результаті танення обвалилася частина поверхні, на якій знаходилося озеро. Вода з озера і посприяла тому, що почався процес розбіжності льоду, тоді і почав утворюватися кратер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація