Батут працює: Маск після успішного запуску SpaceX потролив "Роскосмос" через давній жарт 

Батут працює: Маск після успішного запуску SpaceX потролив "Роскосмос" через давній жарт 

Фото: Associated Press

Тепер Росія все ж визнала успіх та привітала США із запуском астронавтів у космос.

Голова SpaceX Ілон Маск і директор NASA Джим Брайденстайн під час спільної пресконференції після успішного запуску корабля Crew Dragon на МКС пригадали давній жарт росіян про запуск американських астронавтів.

Так, журналісти поцікавилися, як відреагували у Росії на американський запуск. Брайденстайн повідомив, що ще не розмовляв з головою "Роскосмосу" Дмитром Рогозіним. Втім він бачив привітання від росіян, які висловлювали впевненість у продовженні співпраці між США і Росією в космічній галузі.

Тут Ілон Маск сміючись додав: "Батут працює" і назвав це "внутрішнім жартом". "Я знаю", - теж сміючись відповів глава NASA.

Справа у тому, що 2014-го року Рогозін після введення санкції проти Росії запропонував США "доправляти своїх космонавтів на МКС за допомогою батуту".

Раніше Росія визнала успіх та привітала США із запуском у космос ракети-носія Falcon 9 з пілотованим кораблем Crew Dragon компанії SpaceX та екіпажем із двох астронавтів NASA на його борту до Міжнародної космічної станції.

Нагадаємо:

  • Запуск Сrew Dragon приватної компанії SpaceX Ілона Маска відбувся о 22:22 за київським часом суботи, 30 травня.
  • На борту - двоє астронавтів NASA Роберт Льюїс Бенкен та Даглас Джеральд Хьорлі.
  • Космічний корабель Crew Dragon уже успішно вийшов на орбіту Землі й прямує до Міжнародної космічної станції. Політ до МКС триватиме 19 годин. Стикування має відбутися близько 17:30 за київським часом неділі, 31 травня.
  • Уперше США відправили астронавтів у космос на ракеті приватної компанії.
  • За останні 10 років Сполучені Штати вперше виконують космічний політ самостійно, без участі інших країн. До цього американські астронавти літали на російських "Союзах".
  • США платили росіянам за польоти до 68 млн доларів за одного астронавта.
  • Перша спроба запустити Сrew Dragon у космос була 27 травня. Тоді політ відклали через несприятливі погодні умови.
  • Усі деталі про цю історичну космічну місію читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація