Білоруський виробник клав у "вегетаріанський борщ" смалець, бо "так його більше люблять"
Мінські вегетаріанців дуже засмутилися, що їх обманювали.
Виробники думають, що через олію на продукт впаде попит / © Медуза
Мінський вегетаріанець Олексій виявив у складі вегетаріанського борщу, який випускає білоруський Биховський консервний завод, свинячий жир.
"Ви знаєте, неприємно, коли продукт називають вегетаріанським, але на ділі він таким не є", - поскаржився обурений мінчанин білоруському виданню Onliner.by.
Але на заводі заявили, що не бачать нічого незвичайного в додаванні тваринного жиру у вегетаріанський борщ. Рецепт становила академія наук, і в ньому дозволяється використовувати свинячий або яловичий жир.
"Цей борщ ми випускаємо дуже давно, ще з радянських часів. Рецептуру робила наша Академія наук, науково-практичний центр з продовольства, - пояснили на підприємстві. - Вона відповідає ГОСТу і СТБ".
Представник підприємства зазначив, що "вегетаріанський" борщ можна робити і на рослинному маслі, якщо буде попит на таку продукцію.
"Але якось народ більше любить на тваринних жирах або суміші жирів", - зазначили там.