Білоруський виробник клав у "вегетаріанський борщ" смалець, бо "так його більше люблять"

Мінські вегетаріанців дуже засмутилися, що їх обманювали.

Виробники думають, що через олію на продукт впаде попит

Виробники думають, що через олію на продукт впаде попит / © Медуза

Мінський вегетаріанець Олексій виявив у складі вегетаріанського борщу, який випускає білоруський Биховський консервний завод, свинячий жир.

"Ви знаєте, неприємно, коли продукт називають вегетаріанським, але на ділі він таким не є", - поскаржився обурений мінчанин білоруському виданню Onliner.by.

Але на заводі заявили, що не бачать нічого незвичайного в додаванні тваринного жиру у вегетаріанський борщ. Рецепт становила академія наук, і в ньому дозволяється використовувати свинячий або яловичий жир.

"Цей борщ ми випускаємо дуже давно, ще з радянських часів. Рецептуру робила наша Академія наук, науково-практичний центр з продовольства, - пояснили на підприємстві. - Вона відповідає ГОСТу і СТБ".

Представник підприємства зазначив, що "вегетаріанський" борщ можна робити і на рослинному маслі, якщо буде попит на таку продукцію.

"Але якось народ більше любить на тваринних жирах або суміші жирів", - зазначили там.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie