Понад сотню чорних дельфінів загинуло на березі Нової Зеландії

Понад сотню чорних дельфінів загинуло на березі Нової Зеландії

Фото: Reuters

Половина дельфінів померла майже одразу.

Більше 145 дельфінів-гринд викинулися на берег острова Стюарт, що розташований у Новій Зеландії, і загинули. Добровольцям не вдалося врятувати ссавців.

Про це пише The Telegraph.

За інформацією видання, коли чорних дельфінів знайшли на березі, половина з них вже була мертвою. Іншу частину намагалися врятувати, але не змогли дістатися через те, що вони перебували у важкодоступних місцях.

Незважаючи на допомогу добровольців, повернути ще живих дельфінів у воду не вдалося.

"Віддалене розташування, відсутність потрібної кількості персоналу і погіршення стану дельфінів означали, що найбільш гуманне рішення - це евтаназія", - розповів представник міністерства з охорони навколишнього середовища острова Рен Леппенс.

Нова Зеландія - лідер у кількості самогубств китів і дельфінів. Вчені досі не виявили причину їхніх самогубств. За словами дослідників, на них можуть впливати сонари військових кораблів, забрудненість океанів і магнітні бурі.

Нагадаємо, у національному парку Вакатобі в Індонезії знайшли мертвого кита, у шлунку якого було майже шість кілограмів пластикових відходів, зокрема, 115 стаканів та пакети. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація