Британка обрала на згадку дзвіночок замість картини Ван Гога за 12 млн фунтів стерлінгів

Британка обрала на згадку дзвіночок замість картини Ван Гога за 12 млн фунтів стерлінгів

Фото: The Sun

Картина стала у три мільйони разів дорожчою.

Британка отримала на вибір два подарунки: дзвіночок та картину. Жінка знехтувала пейзажем, не знаючи про те, що відмовилася від картини Ван Гога. 

Про це пише The Sun.

Британка Гей Горрел розповіла, як випадково відмовилася від оригіналу картини Вінсента ван Гога "Селянка перед фермерським будинком". 1967 року її родичі продавали свій будинок в графстві Стаффордшир.

Перед тим, як остаточно його продати, вони запропонували Гей взяти щось на згадку. Тоді вона хотіла взяти картину із пейзажем: її родичі отримали як оплату за фермерські приналежності. Родина ж переконала дівчину, що стару картину з діркою не варто брати, тому Гей довелося взяти дзвіночок.

Сім'я продала картину в аукціонний будинок за чотири фунти стерлінгів (135,5 грн.). У 1968 році італієць Луїджі Гроссо помітив витвір у крамниці. Луїджі запідозрив, що це робота Вінсента ван Гога і купив картину за 45 фунтів стерлінгів (1,5 тис. грн.).

Згодом музей Ван Гога в Амстердамі підтвердив, що цю картину справді писав він. Минулого місяця картину вкотре купили, її орієнтовна вартість 12 млн фунтів стерлінгів (406,5 млн грн).

Нагадаємо, працівниця комісійного магазину в місті Кітті-Хок, знайшла серед товару, що надійшов до крамниці, картину Сальвадора Далі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація