"Маячня". Експерти розкритикували теорію Гарвардських вчених про штучне походження астероїда-"сигари"

"Маячня". Експерти розкритикували теорію Гарвардських вчених про штучне походження астероїда-"сигари"

Фото: European Southern Observatory

Експерти не погоджуються із астрономами з Гарвардського університету.

Скептично налаштовані експерти з недовірою ставляться до теорії Гарвардських вчених про те, що "астероїд-сигара", який помітив науковець Стівен Гокінг, може бути позаземним космічним кораблем.

Про це пише CNN.

Напередодні астрономи із Гарвардського університету опублікували нову наукову статтю. У ній йшлося про те, що вони підтверджують теорію Гокінга про об'єкт у формі сигари, який нібито може бути кораблем позаземного походження.

"Тіло може бути оперативним зондом, спрямованим навмисно на Землю чужою цивілізацією", - йшлося у статті.

Скептики ж вважають це дослідження помилковим. Співробітник Центру планетних наук Університету Торонто Скарборо Алан Джексон вважає, що це тіло може бути лише астероїдом або кометою.

"Спектральні дані від Oumuamua виглядають як астероїд або комета, в той час як сонячне вітрило буде виглядати зовсім інакше. Oumuamua також подорожує по складній траекторії, сонячне вітрило ж матиме більш плавний шлях і очевидне прискорення, викликане радіацією",  - пояснив експерт.

На думку скептиків, у вчених мало доказів на користь того, що Oumuamua є справді космічним кораблем, адже вони не мали можливості довго спостерігати за ним.

"Те, що вам потрібно зрозуміти - це те, що вчені із задоволенням публікують дивовижну ідею, якщо у них є навіть найдрібніший шанс не помилитися", - написав у Twitter астрофізик і космонавт Кетрін Мак.

Нагадаємо, вперше невідоме тіло у формі сигари в космосі помітив Стівен Гокінг разом із групою вчених 15 жовтня 2017 року.  Таємничий "корабель" у формі сигари назвали Оумуамуа (Oumuamua), що в перекладі з гавайської означає "посланець здалеку, що прибув першим". Його довжина становить 500 метрів, а ширина - близько 80. Гокінг припустив, що це корабель позаземного походження, тому астрономи з Гарвардського університету почали спостерігати за об'єктом. 

Українці допомагають НАСА будувати ракету для досліджень у космосі

Українці допомагають НАСА будувати ракету для досліджень у космосі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація