Чеснечка - смачний спосіб зміцнити імунну систему і оздоровитись.
Цей смачний суп готують в усіх чеських кафе, він є своєрідною візитівкою Чехії. Вся краса цього супу в обсмажених шматочках картоплі і великій кількості часнику, тому його можна готувати не тільки на бульйоні, але і на воді. Незважаючи на те, що часнику в ньому багато, його запах не буде переслідувати вас після дегустації, так що, сміливо готуйте і насолоджуйтеся неймовірним смаком. Особливу пікантність цьому часниковому супу також надають підсмажені грінки і натертий сир.
Чеський часниковий суп
Інгредієнти
курячий бульйон (або вода) - 1,5 л.
картопля - 5 шт.
часник - 8-9 зубчиків
пряжене сало - 1 ч. л.
чорний мелений перець - за смаком
майоран - 1 ч. л.
сіль - за смаком
лавровий лист - 2-3 шт.
хліб білий - 1 скибочка
вершкове масло - 1 ст. л.
Покроковий рецепт
Крок 1: картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками
Крок 2: у сковороді розігріваємо топлене сало, висипаємо туди картоплю і трохи обсмажуємо на сильному вогні. Тільки-но картопля почне трохи золотитися, додаємо нарізаний пластинками часник і лавровий лист. Перемішуємо і тримаємо на вогні, поки з'явиться аромат часнику.
Крок 3: перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо курячим бульйоном, солимо, перчимо і додаємо майоран. Варимо до готовності картоплі.
Крок 4: хліб нарізаємо кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі до рум'яної скоринки.
Крок 5: суп наливаємо в тарілку, викладаємо підсмажені шматочки хліба і за бажанням посипаємо їх сиром.