Чоловіки з бородою користуються успіхом у жінок частіше, ніж поголені

Чоловіки з бородою користуються успіхом у жінок частіше, ніж поголені

Психологи заявляють, що щетина - запорука успіху у жінок / Фото: AFP

Борода робить чоловіка привабливим як в очах жінок, так і чоловіків, запевняють психологи.

Згідно з останнім дослідженням Університету Нового Південного Уельсу, жінки частіше обирають чоловіків з 10-денною щетиною, ніж чисто поголених, пише Nature World News.

Примітно, що борода робила чоловіка привабливим в очах і жінок, і чоловіків. Зокрема, вона пов'язувалася із добрими батьківськими навичками.

Загалом у дослідженні брали участь 351 гетеросексуальна жінка і 177 гетеросексуальних чоловіків. Всім їм показали 10 фотографій чоловіків з різною "рослинністю" на обличчі. Що стосується чисто виголених осіб, то жінки оцінили їх найгірше, а чоловіки - трохи краще, ніж осіб з незначною щетиною.

При цьому потрібно було оцінити фото з наступним характеристикам: здоров'я, мужність, привабливість, батьківські навички. Вчені, що проводили експеримент, також враховували, якщо жінка приймала контрацептиви, та її менструальний цикл. Ці показники безпосередньо можуть впливати на вибір.

Треба сказати, що ще у 2008 році британські фахівці встановили, що для жінок чоловік з щетиною представлявся ідеальним партнером для короткочасних і довготривалих відносин. При цьому борода робила чоловіка більш суворим, мужнім і агресивним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація