Десятки величезних яскравих повітряних куль запускають у небо під Києвом

Десятки величезних яскравих повітряних куль запускають у небо під Києвом

Фото: ТСН

Повітроплавці зібралися на щорічний фестиваль.

У Київській області повітроплавці зібралися на щорічний фестиваль. Упродовж трьох діб, двічі на день, одразу після сходу сонця та надвечір, стартують десятки величезних яскравих повітряних куль.

Запуском 20 аеростатів під Києвом стартував сімейний фестиваль повітряних куль із назвою "Мамо, я вдома". Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Величезні кулі тут мають назви. Горобець дістав свою назву через сірий колір і маневреність у повітрі. Поруч із ним набирав теплого повітря Валєрчик, трохи далі - Вівальді, Серденько і ще зо двадцять яскравих аеростатів. Один за одним вони поважно злітали у небо.

Повітряні кулі дуже примхливі до погоди. Сильний вітер чи дощ одразу вмикають червоне світло для повітроплавців. Денна спека теж заважає комфортному злету через сильний тепловий потік.

Повітроплавці зібралися на щорічний фестиваль повітряних куль у Київській області

Повітроплавці зібралися на щорічний фестиваль повітряних куль у Київській області

Тому по всьому світі кулі літають на світанку або заході сонця. Картина краєвидів у цей час найбільш вражаюча.

Єдиний мінус - ніхто не знає місце приземлення аеростата.

Нагадаємо, що у селі Порадівка Васильківського района Київської області у суботу, 27 червня, близько сотні людей зібралися на фестиваль лаванди. На свіжому повітрі українці відпочивали, насолоджувалися красою квітів, фотографувалися і співали пісень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація