Дез-метал та мікс Fatboy Slim: як емоційна промова Грети Тунберг в ООН стала запальними треками

Дез-метал та мікс Fatboy Slim: як емоційна промова Грети Тунберг в ООН стала запальними треками

Фото: ТСН.ua

Її слова Right Here, Right Now ідеально лягли на електронний хіт.

Емоційна промова екоактивістки Грети Тунберг на саміті ООН з питань клімату прикувала увагу світу. 16-річна дівчина різким та безапеляційним тоном, зі сльозами на очах заявила про вкрадене дитинство та початок масового вимирання.

Її промова викликала не лише активні обговорення, але й низку переробок.

Одна з найепічніших – від британського музиканта Fatboy Slim. Її слова Right Here, Right Now ("Саме тут і саме зараз") ідеально лягли на хіт виконавця. Спочатку концепт міксу створив колега Девід Скотт з групи The Kiffness.

Згодом трек пролунав і на концерті Fatboy Slim.

Окрім цього, промову 16-річної дівчини перетворили на дез-метал. Спочатку ударник Джон Мередіт записав дез-метал-версію промови Тунберг.

"Я був дуже вражений її поривом і гнівом. Слова з її промови нагадали мені похмурий метал, який я люблю: групи Entombed, Gojira, At the Gates, Sepultura", - поділився ударник із виданням The Rolling Stones.

Згодом шведський лейбл Despotz Records випустив сингл How Dare You на цього записи. Усі гроші під продажу запису обіцяють пожертвувати "Грінпісу".

У Мережі продовжують з’являтися й інші переробки промови – від танцювальної музики до хіп-хопу.

Промова Грети стала віральною й сама собою. "Це все неправильно. Я не повинна стояти тут. Я мала би повернутися до школи з іншого боку океану, - казала вона зі сльозами на очах. - Ви все ж приходите до нас, молодих людей, за надією? Як ви смієте! Ви вкрали мої мрії та моє дитинство своїми порожніми словами".

Протягом чотирьох хвилин Тунберг тримала увагу авдиторії, картаючи лідерів держав за розмови про "гроші і казки про вічне економічне зростання", коли люди страждають. "Люди вмирають. Цілі екосистеми руйнуються", - сказала Тунберг.

"Молодь починає розуміти вашу зраду. Усі майбутні покоління спостерігають за вами. І якщо ви вирішите нас підвести, я кажу, що ми вам ніколи цього не пробачимо".

За останній рік Грета Тунберг стала обличчям молодіжного кліматичного активізму в усьому світі. 2018 року вона запустила рух "П'ятниці для майбутнього" або "Шкільний страйк за клімат", заохочуючи учнів пропускати школу по п'ятницях, щоб вимагати від своїх урядів дій щодо зміни клімату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація