Диводійний кавун. Від чого захищає, що зміцнює та як допомагає ягода

Кавун допоможе позбутись холестерину та покращить зір.

Баржу із кавунами з Херсона мали завантажити ще два тижні тому, проте завадили дощі. Однак кавуни вже продають у великих містах.

Кавуни відомі своїми властивостями - захищають від ультрафіолету, зміцнюють пам'ять і допомагають працювати мозку. Про нові диводійні особливості кавунів, йдеться у "Сніданку з 1+1".

У кавунах чимало лікопіну - речовини, яка має потужні антиоксидантні властивості і здатна протистояти руйнівній силі ультрафіолетових променів.

Якщо є потреба у зміцненні памяті та покращенні зору, варто вживати кавуни. Вчені виявили у м'якоті ягід велику кількість вітаміну А і В6.

Кавуни покращують процес травлення, підтримують серцево-судинну систему і допомагають організму позбутися холестерину. 

Дієтологи радять не нехтувати кіркою та насінням. А насіння цієї ягоди не поступається за користю гарбузовому. 

Також кавун – один з небагатьох продуктів, який легко можна перевірити на нітрати. Для цього скибочку мякоті треба помістити у склянку з водою. Якщо через півгодини вода помутніє, кавун готовий до вживання. Якщо вода стане рожевою або ж гірше червоною, то від такої ягоди варто відмовитися.

ВідеоКоктейль зі шкірки кавуна та інші вражаючі факти про смугасту ягоду

Баржу з кавунами із Херсону затримали. Її мали завантажити ще у 20-х числах липня, проте цьому завадили рясні дощі. Але смачний зелений смугастик вже продається майже на кожному кроці у великих містах. Чи знали ви, наприклад, що з кірки цієї ягоди можна зробити справжній вітамінний коктейль? Ми розповімо вам вражаючі факти про кавун. 

Коктейль зі шкірки кавуна та інші вражаючі факти про смугасту ягоду