70% дослідженої продукції – фальсифікат.
За результатами експертизи українського вершкового масла 70% перевіреної продукції, зазначають експерти центру ТЕСТ.
Згідно з результатами, виробники економлять на молоці та підмішують у масло рослинні олії, але про це не зазначають на етикетці продукту.
Як твердять експерти, без лабораторних досліджень покупцеві відрізнити натуральне масло від підробки практично неможливо, адже ідентифікувати фальсифікат на смак, запах чи колір споживач не може.
Щоб провести експертизу спеціалісти купили десяток вершкових масел. Для об’єктивності продукцію обирали навмання. Отримані результати лабораторного тесту справді шокували. Після прирівняння реальних результатів дослідження та даних на етикетці продукції експерти зазначили, що насправді не йдеться про жодні вершки. Перевірка показала, що 21 із 30 виробників обманюють споживача. Навіть ті, що на етикетці вказують ГОСТи та ДСТУ. Справжнє масло - те, яке роблять повністю із коров’ячого молока. Але як вже зазначалось, відсотки місткості самостійно визначити неможливо.
Утім, існують способи, які допомагають зменшити шанси натрапити на фальсифікат. Не купувати на стихійних ринках, не брати дешевий продукт та не звертати увагу на консистенцію. Справжнє вершкове масло з холодильника завжди буде твердим, на відміну від спреду, де є рослинні жири.
Нагадаємо, експерти центру ТЕСТ провели дослідження, результати якого показали, що 70% перевіреної продукції — фальсифікат.