Естонець понад 100 днів змушений був прожити в аеропорті філіппінського міста через карантин

Естонець понад 100 днів змушений був прожити в аеропорті філіппінського міста через карантин

Естонець понад 100 днів змушений був прожити в аеропорті філіппінського міста через карантин

Сьогодні він має вже повернутись до своєї країни

Роман Трофимов з Естонії з низки причин не зміг вчасно повернуться додому до початку карантину через пандемію коронавірусу і вимушений був прожити в аеропорту філіппінського міста Маніла 109 днів.

Про це Трофимов розповів на своїй сторінці у Facebook.

Історія почалася ще 20 березня, коли Роман полетів на Філіппіни через Таїланд, але у Манілі його вже не випустили з аеропорту, бо саме запровадили карантин. Повернутися чоловік також не зміг, бо співробітники імміграційного контролю забрали його паспорт й заявили, що тепер він "знаходиться під опікою" авіакомпанії AirAsia. Повернутись додому з Таїланду теж вже було неможливо, бо його одноразова віза уже була протермінованою.

Очень угнетает чувство осознания тошо что нахожусь фактически в заключении у авиакомпании AirAsia, каждый день через аэропорт проходят пассажиры летящие к себе домой, а я заперт здесь без возможности вернуться.

Опубліковано Roman Trofimov Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

Всі публічні звернення у Facebook і через ЗМІ були марними. Тож йому довелося залишитись жити в аеропорту всі місяці карантину. Зараз  МЗС Естонії робить все можливе, щоб повернути чоловіка додому. Але і на цьому етапі не все вийшло вдало. Чоловік вирушив до своєї країни через Амстердам і переплутав час посадки, тож пропустив літак і на наступний вже зміг потрапити лише сьогодні, 9 липня. 

"Моя головна мета – вибратися з філіппінського полону – вже досягнута. Я тепер вільна людина", – написав він у Facebook.

Сажусь на рейс в Эстонию прилетаю в 13:30. Boarding flight to Estonia now will arrive 13:30.

Опубліковано Roman Trofimov Четвер, 9 липня 2020 р.

Нагадаємо, що 17 пасажирів двох авіарейсів з України затримали в Афінах цими вихідними, бо кордони ЄС для українських громадян через карантин усе ще закриті. Люди переважно летіли на відпочинок, а потрапили до відділку поліції. У приміщеннях, де вони жили три доби, були брудні стіни, таргани і спершу не було навіть матраців. У МЗС України запевняють, що дипломатичних наслідків ця поїздка для наших громадян не матиме. Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що у затриманні українців винні авіакомпанії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація