Кейкпопс: тістечко, яке поклало початок святкуванню Міжнародного дня десертів 1 лютого

Дата публікації
Перегляди
8442
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Кейкпопс: тістечко, яке поклало початок святкуванню Міжнародного дня десертів 1 лютого

Фото: Facebook

Міжнародний день десерту - неофіційне свято. Його створення ініціювала американка Енджі Дадлі, яка прославилася як авторка десерту кейкпопс.

Датою "народження" кейкпопса вважається 1 лютого 2008 року. Саме цього дня був опублікований рецепт десерту. Відтоді кульки з бісквіту на паличці стали мегапопулярні. На ринку з'являються силіконові формочки і багато інших "девайсів" для виготовлення кейкпопсу. А журнали People, Entertainment Weekly та інші визнають кейк-попси одним з кращих святкових десертів. 

Кейкпопс

Інгредієнти

яйця - 3 шт.

борошно - 150 г

вершкове масло - 150 г

цукор - 150 г

розпушувач тіста - 1,5 ч. Л.

згущене молоко - 0,5 б.

шоколад - 200 г

кондитерська посипка

палички

Покроковий рецепт

Крок 1: готуємо бісквіт. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром. По одному вводимо яйця. Борошно змішуємо з розпушувачем. Вводимо борошно в вершкову масу, акуратно перемішуючи все силіконовою лопаткою. Викладаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом, і випікаємо до готовності в розігрітій до 180 градусів духовці.

Крок 2: готовий бісквіт охолоджуємо, кришимо його руками або за допомогою комбайна. Додаємо в бісквітну крихту трохи згущеного молока і перемішуємо руками. Готова маса повинна бути щільною і податливою як пластилін.

Крок 3: робимо невеликі кульки розміром з волоський горіх (для цього можна скористатися ложкою для морозива), викладаємо кульки на тарілку і ставимо в холодильник на 1 годину.

Крок 4: шоколад ламаємо на шматочки, розтоплюємо на водяній бані. Злегка охолоджуємо.

Крок 5: палички для кейкпопсу занурюємо одним кінцем в шоколад і встромляємо в бісквітну кульку. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин.

Крок 6: беремо за паличку і занурюємо бісквітні кульки в розтоплений шоколад, струшуємо надлишки глазурі, покрутивши паличку. Одразу прикрашаємо за бажанням - наприклад, кондитерською посипкою. Тільки-но шоколад застигне, кейкпопси готові.

Наступна публікація