Київські кондитери зліпили під мікроскопом рекордно мініатюрний пиріг

Київські кондитери зліпили під мікроскопом рекордно мініатюрний пиріг

Виріб, розміром із ґудзик, можна було спробувати.

Найменший десерт в історії України до Дня кухаря приготувала київська кондитерка. Плетений ягідний пиріг діаметром сім міліметрів зліпили під мікроскопом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Інгредієнти звичайні: ягоди, яйце, борошно, цукор, молоко, дріжджі тощо. Але все в мізерній кількості – вимірюється грамульками і крупинками. Кондитер Марина замішує тісто у вазочці для варення, невдовзі виявляється, що цього забагато. "Із цього шматочка тіста ми можемо зробити три пироги", - каже вона.

Київська кондитерка приготувала 7-міліметровий пиріг до Дня кухаря

Київська кондитерка приготувала 7-міліметровий пиріг до Дня кухаря

Рецепт мікропирога кондитер придумала, як експеримент – дієта тут ні до чого. "У мене таких фах, що неможливо бути на дієті, тому що потрібно багато пробувати", - пояснює вона. Колеги такому дійству здивувалися. "Кажу: дивися, там стоїть пиріг. – Де?", - розповідає кулінар.

Нагоді використати мікроскоп у роботі Марина радіє. "За освітою я технолог. Нарешті мене це в житті знадобилося", - каже вона. Техніка потрібна, щоби викласти на пирозі решітку з волосин тіста. Піч має бути особливою: електричний нагрівач плюс камінь і керамічний глечик. Пиріг має спектися за лічені хвилини.

Готовність Марина перевіряє за допомогою збільшувального скла. Десерт вимірюють представники реєстру рекордів: 7,72 сантиметра. Тепер він офіційно – найменший в Україні. Виріб після фіксації можна було з’їсти – від нього точно не погладшаєш. Головне – не загубити пиріг на тарілці. Дегустація минає непоміченою: пиріг твердий, але солодкий на смак. І його дуже мало.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація