Коти проти собак. Вчені встановили, хто любить своїх господарів більше

Коти проти собак. Вчені встановили, хто любить своїх господарів більше

Вчені виміряли рівень окситоцину у домашніх улюбленців. / Фото: Lifehack

Домашніх улюбленців перевіряли на рівень вироблення "гормону любові".

Собаки люблять своїх господарів більше, ніж коти. Таких висновків дійшли вчені в ході дослідження, проведеного за участі домашніх улюбленців.

Як повідомляє Independent, у рамках нової документальної програми ВВС2 "Коти проти собак" вчені провели дослідження, хто з домашніх улюбленців любить господарів більше. Відомо, що собаки виробляють окситоцин – "гормон любові" - коли взаємодіють з господарями. Але такий тест ніколи не проводили на котах.

Доктор Зак, який і проводив дослідження, перевіряв рівень підвіщення окситоцину після гри домашнього улюбленця з господарями. У десяти котів та собак взяли зразки слини за 10 хвилин до гри та зразу опісля, і перевірили їх на рівень "гормону любові".

Як показало дослідження, рівень окситоцину у собак збільшився в середньому на 57.2%, а у котів лише на 12%.

"Я був дуже здивований, що собаки виробляють стільки окситоцину… показник 57.2% є дуже потужною реакцією на взаємодію з людьми. Це показує, що собаки справді піклуються про своїх хазяїв. Приємним сюрпризом також стало те, що коти виробляють хоча б скільки-небудь цього гормону. Хоча б інколи коти й справді мають тісний зв'язок зі своїми господарями", - розповів Доктор Зак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація