Британські дослідники приголомшили кількістю гризунів, які загинули у смітті водіїв

Британські дослідники приголомшили кількістю гризунів, які загинули у смітті водіїв

Фото: pixabay.com

Зазначається, що одна така пляшка утримувала щонайменше сім гризунів.

Мільйон британських маленьких гризунів помирають щороку через викинуте на дорожню зону сміття. Про це пише Daily Mail.

Щонайменше 3,2 млн полівкових, землерийок і мишей гинуть, коли вони заповзають у викинуті пляшки та банки і не можуть звідти вилізти.

Добровольці, які під час дослідження перевіряли сотні пляшок і банок, знайшли залишки десятків крихітних тварин. Відчайдушні гризуни, шукаючи собі притулку, опинилися в пастці та померли від голоду. Зазначається, що одна така пляшка утримувала щонайменше сім гризунів.

Дослідники наголошують, що невеликі ссавці є невід'ємним елементом харчового ланцюга – їдять комах і рослин, а також забезпечують їжу для великих тварин та рідкісних птахів, таких як сов.

18-місячне дослідження було проведено під керівництвом волонтера RSPB Грема Моатеса, який допомагав благодійній організації Keep Britain Tidy.

Моатес був приголомшений тим, що знайшов на придорожній зоні біля південного Норфолка. З 2144 пляшок і банок було знайдено 230 мертвих тварин – по одному на кожні десять контейнерів. З них 118 були звичайними землерийками, а 59 – полівковими. Зважаючи на дослідження, Моатес підрахував, що щороку помирає близько 3,2 млн тварин на території всієї країни.

"Перед тим, як почати дослідження, я не міг подумати, що їх може бути так багато", – зазначив волонтер.

"Я очікував, що рівень заповнення складе близько 1%, але він був більшим у 5 разів. Дуже складно думати про те, скільки маленьких створінь помирає через людську недбалість", – повідомив він.

Жінка виявила голову миші серед стручків квасолі, куплених у львівському гіпермаркеті

Жінка виявила голову миші серед стручків квасолі, куплених у львівському гіпермаркеті

Дослідники зазначають, що наступного місяця будуть запроваджені нові правила, які заохочуватимуть  автомобілістів пам`ятати про сміття.

Відтепер штрафи можуть бути видані зареєстрованому власнику транспортного засобу, незалежно від того, хто викинув сміття. І благодійна організація Keep Britain Tidy представила кампанію, спрямовану на автомобілістів, яка закликає їх подумати, перш ніж скидати сміття зі своїх автомобілів.

Телеведучий і посол Keep Britain Tidy Кріс Пекхем сказав, що ті, хто піклується про дику природу країни, повинні зараз діяти, додавши: "Ми всі бачили вплив пластикових пляшок на наше морське середовище за останні місяці. Тепер, завдяки цьому дослідженню, ми знаємо, що воно вбиває мільйони маленьких ссавців, які є життєво важливим джерелом їжі для наших хижих птахів ".

Своєю чергою, головний виконавчий директор Keep Britain Tidy Елісон Огден-Ньютон, закликав раду використовувати кадри відеоспостереження та штрафувати правопорушників.

"Ми витрачаємо мільйони щороку на прибирання після корисливих водіїв, які, здається, думають, що прийнято викидати своє сміття з машин, перетворюючи наші дороги на гігантську бездушну пустелю. Останніми місяцями ми бачили вплив цього сміття на наші океани, і, ближче до дому, ми знаємо, що RSPCA має справу із дзвінком загибелі чи травмування тварини кожні дві години ", – сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Тихоокеанська пляма сміття стала втричі більшою за Францію і росте в геометричній прогресії. Площа так званої великої тихоокеанської сміттєвої плями зросла до 1,5 мільйона квадратних кілометрів, а маса - до 79 тисяч тонн, що значно перевищує попередні оцінки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація