2 жовтня в народі святкують Артема. Цього дня казали: "На Артемія капусту рубають, солять, тиснуть і мнуть, щоб соку дала більше".
Ми звикли вважати квашену капусту споконвічно нашим блюдом, але, виявляється, її рецепт прийшов до нас із Стародавнього Китаю. Її вивезли звідти в XIII столітті монголи. Пізніше квашена капуста з'явилася в багатьох європейських державах, а потім і в Україні. І зразу ж стала улюбленою зимовою стравою.
Інгредієнти
- білокачанна капуста без серцевини - 80 г
- оливкова олія - 10 г
- сік лимона - 13 г
- яблучний оцет - 10 г
- коричневий цукор - 5 г
- сіль - 2 г
- болгарський перець солодкий - 40 г
- свіже листя петрушки - 20 г
Покроковий рецепт
Крок 1: капусту нарізати "шашечками", потім припустити в окропі 2-3 хвилини і злити воду.
Крок 2: болгарський перець і листя петрушки дрібно порубати.
Крок 3: готуємо соус: в окремому посуді змішати оливкове масло, лимонний сік, яблучний оцет і коричневий цукор.
Крок 4: в соус додати сіль, дрібно рубаний болгарський перець і листя петрушки, ретельно перемішати.
Крок 5: капусту заправити соусом, перемішати - готово!