Магнітні бурі у серпні: коли очікувати та чим це загрожує

Магнітні бурі у серпні: коли очікувати та чим це загрожує

Фото: Freepik

Спалахи на Сонці змінюють наше електричне поле, а на це дуже чутливо реагують наші електрозбудливі тканини.

У серпні 2021 року українців очікують довготривалі магнітні бурі. Людям, які залежні від перепадів космічної погоди, радять не навантажувати себе надмірною фізичною роботою, а більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також підтримувати правильний раціон харчування і дотримуватися питного режиму.

Коли їх очікувати та як убезпечити себе від магнітних бур - у матеріалі ТСН.ua.

Магнітні бурі у серпні 2021 року будуть досить сильними і тривалими. Фахівці, що аналізують сонячну активність, в останній літній місяць чекають вплив на Землю трьох потужних спалахів. Так магнітні бурі в серпні 2021 року очікуються в наступних числах:

16-17 серпня: до Землі дійде сонячний вітер, що несе з собою сліди потужного спалаху. Цей період вкрай небезпечний для гіпертоніків, а також тих, у кого є виражені проблеми з серцем або психікою. У сприйнятливих людей будуть відзначатися порушення сну, головний біль і емоційна нестриманість.

18-20 серпня: після потужної магнітної бурі прийде нова - середнього ступеня. У метеозалежних людей вона викличе порушення сну, головні болі, а також перепад тиску.

Які проблеми викликає магнітна буря

  • Порушення графіка сну, безсоння вночі, сонливість протягом дня;
  • Сильні головні болі;
  • Мінливість артеріального тиску;
  • Неуважність, дратівливість, занепад сил, зниження концентрації;
  • Загострення хронічних захворювань;
  • Розлади психічного і психологічного характеру;
  • Почастішання серцебиття, тахікардія.

Як вберегти здоров'я під час магнітної бурі

Врятувати організм можна. Варто забезпечити собі правильний нічний сон: лягати спати до півночі, а вставати без будильника. Обов'язково більше рухатися: ходити пішки, плавати, займатися гімнастикою, але не бігати

Важливо у ці дні відмовитись від стимуляторів на кшталт кави, а також дуже гарно харчуватися. Віддавати перевагу слід здоровій їжі та достатній кількості води, а від смаженого та жирного краще відмовитись.

Як магнітні бурі впливають на самопочуття — пряме включення

Як магнітні бурі впливають на самопочуття — пряме включення

Нагадаємо, поки науковці сперечаються, чи справді магнітні бурі впливають на людей, лікарі попереджають: необхідно уважно спостерігати за своїм організмом і відмовитись від шкідливих звичок на період прогнозованих бур, адже самопочуття дійсно може погіршитися.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація