Мережу вразило відео, як учений-екстремал наступає на розпечену лаву

Мережу вразило відео, як учений-екстремал наступає на розпечену лаву

Фото: The Daily Mail

Науковець вирішив подивитися, яким буде ефект, якщо наступити на розпечену породу.

Вчений спробував наступити на розпечену лаву. / Фото: The Daily Mail
Вчений Алекс Райвест вирішив провести експеримент і подивитися, що відбудеться, якщо наступити на розпечену лаву. Перевірити ефект йому випала можливість під час подорожі на Гаваї.

Як пише The Daily Mail, команда вчений вирішила продемонструвати та дослідити в'язкість розпеченої породи, яка щойно вилилася із жерла вулкану Кілауеа.

Зазначимо, що температура лави, коли вона виходить із вулкану і розтікається на поверхні ґрунту, становить від 700 до 1200 °C.

Щоб показати ефект від "ходіння" по лаві, вчені зняли це на відео, яке швидко розлетілося мережею. На ролику видно, як Алекс обережно наступає на розпечену лаву.

Зворотна реакція не змушує довго чекати - кросівок вченого моментально охоплює вогнем. Як тільки вчений прибрав ногу, полум'я вщухло, лишивши по собі невеликий вогняний шлейф.

Кілауеа вважається одним з найактивніших вулканів у світі, висота якого становить 1247 метрів. Наймасштабніше його виверження сталося у 1959 році. Фонтани лави злітали на висоту 600 м над лавою озера. Вночі на 13-14 вересня 1977 року вулкан знову почав діяти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація