Метеозалежність: учені виявили, що в організмі людини двічі на рік відбуваються зміни

Метеозалежність: учені виявили, що в організмі людини двічі на рік відбуваються зміни

Фото: pixabay.com

Щоби легше перенести цей період, лікарі радять стежити за показниками здоров'я й не братися за нові справи.

Учені зі Стенфордського університету виявили, що людський організм знає лише половину сезонів. Упродовж чотирьох років вони аналізували зразки крові понад сотні добровольців. І помітили, що зміни в їхньому організмі відбуваються двічі на рік - під час переходів із осені в зиму та з весни в літо.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Медики пояснюють, що зміни в організмі найчастіше відбуваються восени та навесні, бо це перехідні періоди. Вони готують організм до настання холоду чи тепла. Але це не означає, що наш організм знає тільки зиму й літо.

"Не можна сказати, що є люди залежні від спеки чи від холоду. Усі люди залежні від зміни температури, від зміни тиску, вологості, від зміни освітлення і от ці різкі зміни призводять до зміни і здоров'я, і характеру", - каже доцент кафедри хірургії Національного університету ім. О. Богомольця Віктор Сидоренко.

Щоби легше перенести цей перехід, лікарі радять стежити за показниками здоров'я, а психологи - не братися за нові справи.

"Дайте цьому можливість прожити організму, захистити себе. Якщо ви навіть ходите до спортзалу і для вас це відчувається зайвим навантаженням, то не відвідуйте 2-3 тижні спортзал. Відпочиньте", - радить психолог Іван Сторчак.

Учені зі Стенфордського університету виявили, що людський організм відчуває зміну сезонів дві на рік

Учені зі Стенфордського університету виявили, що людський організм відчуває зміну сезонів дві на рік

Нагадаємо, що в ніч проти неділі 25 жовтня Україна перейде на "зимовий час", перевівши стрілки годинника на одну годину назад.

Повʼязані теми:

Наступна публікація