На форумі Путіна показали "найсучаснішого робота". Ним виявилась переодягнена людина

На форумі Путіна показали "найсучаснішого робота". Ним виявилась переодягнена людина

На форумі Путіна показали "найсучаснішого робота". Ним виявилась переодягнена людина

Фото: twitter.com/VestiYaroslavl

Всередині костюма робота помітили шию аніматора.

Російський телеканал “Росія 24” показав "найсучаснішого робота" Бориса на форумі президента Російської Федерації Володимира Путіна. Користувачі помітили, що це людина у костюмі.

Про це пише TJournal.

У російському місті Ярославлі відкрився всеросійський форум "ПроеКТОриЯ", який відбувається за розпорядженням Путіна. У день відкриття на форумі показали робота Бориса. Він нібито вміє ходити, розмовляти, танцювати і знає математику.

Робота прозвали "найсучаснішим роботом", однак у користувачів виникло декілька запитань. У нього не побачили жодного датчика, лише світлодіоди. Про винахід не було жодних праць та наукових статей, а у Мережі не знайшлося жодної інформації про Бориса. Під час танцю робот робив багато зайвих рухів, і взагалі він мав такий вигляд, ніби всередину може якраз вміститися людина.

На форумі Бориса так ніхто і не назвав справжнім роботом. Останнім доказом фейку стало фото, на якому видно шию аніматора всередині костюма.

Згодом користувачі знайшли відгадку, написавши у пошуковику “костюм робота”. Вони знайшли костюм “Робот Альоша”, який майже повністю створює ілюзію, що перед вами справжній робот.

Доступу до сюжету, який був на YouTube-каналі “Россия 24”, вже немає - його видалили.

Нагадаємо, у Москві комунальники прибрали під’їзд у Paint, зафарбувавши стіну у програмі, і видали це за виконану роботу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація