На російському телеканалі замість ведучого новини зачитував робот. Глядачі різниці не відчули

На російському телеканалі замість ведучого новини зачитував робот. Глядачі різниці не відчули

Фото: Россия 24

Вже у першому своєму випуску він видав фейк про російську опозицію.

Російський пропагандистський телеканал "Росія 24" вирішив влаштувати експеримент і замість ведучого дав зачитувати новини роботу. Протягом шести хвилин він монотонним голосом розповідав про те, що відбувається в країні.

"Вперше в ефірі телеканалу "Росія 24" ведучим новин виступив робот. Як він впорався зі своїми обов'язками - судити глядачам. Чи зможуть роботи замінити журналістів?" – йшлося у підводці до відео.

Глядачі в коментарях до ролика відзначили, що особливої різниці не відчули.

"Де робот? Нічого не змінилося", "Пенсіонери – сто відсотків – і не зрозуміли, що це робот!", "Кисельов без роботи залишиться?" – такими були коментарі.

Багато писали про те, що роботу можна буде брехати без докорів сумління. Тим більше, що в начитаних новинах робот вже встиг розповісти неправду про опозиціонера Іллю Яшина.

"Ні, а що, логічно! Про Америку, Сирію і Україну від ранку до ночі можуть виголошувати роботи! І ніякої совісті", "Робот фейкує про Яшина, я бачив все", "Саме такий вигляд має електронний зливний бачок", "Вся Росія в одному роботі. Синюшний мужик із обличчям олігофрена транслює наклеп на опозицію і розповідає казки про марне Сколково".

Багато користувачів відзначили зовнішній вигляд робота-ведучого, який більше походить на сильно питущого чоловіка. Деякі сумнівалися, що перед ними дійсно робот: "Це не робот, це лялька, у якої рухається рот і очі. Чути, що голос окремо накладено і швидше за все це просто оброблена людська мова".

Нагадаємо, в грудні минулого року телеканал "Росія 24" показав "сучасного робота" Бориса на форумі президента Російської Федерації Володимира Путіна. Він нібито вміє ходити, розмовляти, танцювати і знає математику. Користувачі помітили, що це чоловік у костюмі. Останнім доказом фейку стало фото, на якому видно шию аніматора усередині костюма.

Повʼязані теми:

Наступна публікація