На українській полярній станції вперше народилося тюленя - охочі можуть допомогти назвати малюка

На станції народилася дівчинка тюленя Ведделла.

На українській полярній станції "Академік Вернадський" уперше народилося тюленя. Полярники закликають всіх охочих придумати йому ім'я разом.

Про це йдеться на сторінці Національного антарктичного наукового центру у фейсбуці.

14 вересня команда експедиції повідомила, що на острові Галіндез, де розташована українська станція, народилося перше тюленя Ведделла. Це дівчинка, яка поки налякана та тримається матері.

Полярники нагадали, що вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців, а народження малят відбувається просто на льоду. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, а в довжину – до 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом семи тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – 20 років.

"Пропонуємо традиційно всім разом придумати ім’я для цієї маленької красуні. Свої пропозиції пишіть у коментарях до посту. Ім'я буде обиратися за лайками полярниками", - додали там.

НАРОДЖЕННЯ ПЕРШОГО ТЮЛЕНЯТИ НА СТАНЦІЇ «АКАДЕМІК ВЕРНАДСЬКИЙ” Вчора, 14 вересня 2020 року, команда 25-ої УАЕ...

Опубліковано Національний антарктичний науковий центр Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Нагадаємо, у березні велетенський тюлень-крабоїд завітав на станцію "Академік Вернадський". Зазвичай вони не підпливають так близько до людей. 

Скарби Антарктиди: над чим працюють українські науковці на станції "Вернадський"

Скарби Антарктиди: над чим працюють українські науковці на станції "Вернадський"

Повʼязані теми:

Наступна публікація