Наче у "Легенді Г'ю Гласа". Канадський велосипедист відбився від нападу гризлі за допомогою кишенькового ножа

Наче у "Легенді Г'ю Гласа". Канадський велосипедист відбився від нападу гризлі за допомогою кишенькового ножа

Фото: CBC

Під час поєдинку чоловік тримав велосипед замість щита, намагався відлякати тварину лижними палицями та навіть вдавав себе за мертвого.

45-річному канадцю вдалося вийти переможцем з двобою з 160-кілограмовим ведмедем.

Про це повідомляє Insider.

Велосипедист Колін Даулер катався лісами Британської Колумбії (регіон Канади), коли несподівано зустрів на своєму шляху ведмедя гризлі. Чоловік не знав, що робити – їхати назад, обійти ведмедя або стояти нерухомо – проте тварина впевнено прямувала на нього.

Даулер спустився з велосипеда, взяв до рук лижні палиці та свій транспортний засіб – у якості щита. Він намагався заспокоїти тварину словами. Проте це не спрацювало. Ведмідь кинувся на Даулера, вкусив за живіт, та потягнув подалі.

"Було дуже боляче та дивно. Він трусив мене, наче ганчіркову ляльку ", - зазначив Даулер у коментарі BBC.

Приблизно через 15 метрів гризлі кинув чоловіка на землю та взявся за його стегно. Даулер намагався виколоти ведмедю очі та навіть ненадовго прикинувся мертвим – нічого не спрацьовувало.

"Він просто продовжував жувати", - пригадує чоловік. 

У відчаї, Даулер потягнувся до кишені, та, діставши звідти кишеньковий ніж, встромив його ведмедеві у шию. 

"Він мене моментально відпустив. Тварина сильно кровоточила. Я не був певен, хто помирає швидше – я чи він", - розповів велосипедист.

Скривавлений Доулер відрізав шматок сорочки, зробив з неї джгут, яким перев'язав рану, та доїхав на велосипеді до туристичної бази. Там йому надали першу допомогу. 40 хвилин потому вертоліт забрав Доулера та доправив до лікарні.

Наразі він оговтується від події у медичному закладі Ванкувера. Ведмедя, що напав на нього – приспали. Нагадаємо, нещодавно працівниця московського зоопарку відігнала від себе білого ведмедя віником та совком.

Чорний ведмідь пробрався до чужого будинку і заснув у шафі

Чорний ведмідь пробрався до чужого будинку і заснув у шафі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація