NASA записала "геловінські" звуки з космосу

NASA записала "геловінські" звуки з космосу

Фото: NASA

Всього було оприлюднено 22 звукових доріжки.

З нагоди Геловіну NASA презентувала підбірку звуків планет Сонячної системи з 22-х треків. Електромагнітні коливання вчені перетворили у звукові хвилі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Результат вийшов досить несподіваним. Музичний редактор Олександр Дідківський розчув у звуках перегукування пташок, атмосферу лісу біля Амазонки, скрегіт тачанки в полі, горіння бенгальського вогню та фейерверки. Фахівці ж NASA визначили ці звуки, як «страхітливі».

Космічна вікторина: глядачі ТСН підбирали відповідні звуки до кожної з трьох планет

Космічна вікторина: глядачі ТСН підбирали відповідні звуки до кожної з трьох планет

ТСН вирішила зробити з цієї нагоди вікторину та запропонувала глядачам вгадати, котрій із планет належать обрані три звука. Свої версії юзери протягом випуску могли залишити на сторінці у Facebook, а правильні відповіді дізналися наприкінці програми: вони почули Сатурн, Юпітер і атмосферу Землі. Переможців виявилося двоє – вони надіслали правильні відповіді першими і практично одночасно. Тож Ольга Бойко і Геннадій Потримай виграли можливість відвідати студію ТСН.

Днями вчені місії Dawn заявили про те, що їм вдалося виявити докази існування давнього глобального океану на карликовій планеті Церері. "Чим більше ми дізнаємося про Цереру, тим більше ми розуміємо те, що вона є дуже складним світом, який в минулому міг мати океан з рідкої води на поверхні, залишки якого могли зберегтися в надрах карликової планети", - заявила Джулія Кастілло-Роджес, науковий керівник місії Dawn.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація