Натхнені "Зоною 51" тисячі людей збираються штурмувати Лох-Несс, щоб знайти там чудовисько

Натхнені "Зоною 51" тисячі людей збираються штурмувати Лох-Несс, щоб знайти там чудовисько

Озеро Лох-Несс / Фото: Associated Press

Рятувальники просять цього не робити.

Наступного дня після того, як в американському штаті Невада відбудеться жартівливий штурм військової бази "Зона 51", користувачі Facebook планують штурмувати озеро Лох-Несс у Шотландії.

Про це пише USA Today.

Подія має назву: "Штурм Лох-Несса, Нессі не може сховатися від усіх нас". Понад 40 тисяч користувачів зацікавилися цим заходом і більше 20 тисяч зазначили, що точно візьмуть у ньому участь.

За давніми легендами, в озері живе чудовисько на ім'я Нессі. Найдавніші згадки про нього сягають 500 року нашої ери, коли місцеві мешканці створили статую "дивної водної істоти" із стоячих каменів поблизу Лох-Несса. З тих пір інтерес до "Лохнеського чудовиська" ніколи не вщухав і час від часу з'являються люди, які запевняють, що бачили його.

Британські рятувальники у відповідь на плани ентузіастів зазначають, що озеро Лох-Несс не потрібно штурмувати, оскільки воно відкрите для громадськості 24 години на день і 365 днів на рік.

Джемма Макдональд з Королівської національної інституції рятувальних суден зазначила, що озеро дуже глибоке і холодне, а погода тут швидко змінюється. Усе це може ускладнити роботу рятувальників, якщо дійсно тисячі людей вирішать "штурмувати" Лох-Несс.

Нагадаємо, нещодавно світ сколихнула звістка про те, що тисячі людей збираються "взяти штурмом" американську військову базу "Зону 51" в американській Неваді. Сторінка з відповідною подією з'явилася у соціальній мережі Facebook наприкінці червня та швидко спричинила ажіотаж та породила величезну кількість тематичних мемів. 

ТСН.ua розібрався, що таке "Зона 51", звідки взялися чутки про прибульців та чи можна взагалі взяти військову базу штурмом. 

Британські вчені знищили легенду про Лохнеське чудовисько

Британські вчені знищили легенду про Лохнеське чудовисько

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація