Незвичайна звичайна страва: вінегрет по-монастирськи з чорносливом і горіхами

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Незвичайна звичайна страва: вінегрет по-монастирськи з чорносливом і горіхами

Фото: Facebook

У класичному складі цієї страви багато овочів, корисні властивості яких очевидні, особливо в час, коли так потрібно щоденно підвищувати імунітет.

Вінегрет вважають традиційною слов’янською стравою, хоча нерідко говорять і про його скандинавське походження. Назва салату взагалі родом із Франції: салат колись подавали і до столу імператора Олександра. Його кухар дав йому назву "вінегрет", на честь французького "le vinaigre", що означає "оцет". За часів царя він був важливим інгредієнтом салату. Додайте до знаменитого салату чорнослив, горіхи і коріандр і здивуйтесь тому, як по-новому заграє звична страва.

Вінегрет "Монастирський"

Інгредієнти

500 г буряка

150 г ріпчастої цибулі

150 г чорносливу

100 волоських горіхів

1 морква

100 мл рослинної олії

1 ст. ложка квашеної капусти

1 ч. ложка насіння коріандру

Покроковий рецепт

Крок 1: чорнослив і моркву відварити окремо і нарізати дрібними шматочками.

Крок 2: буряк вимити, відварити, очистити й нарізати дрібними шматочками.

Крок 3: цибулю очистити, нарізати, пасерувати на рослинній олії і змішати з товченими ядрами горіхів.

Крок 4: додати підготовлені раніше чорнослив, моркву, буряк і квашену капусту.

Крок 5: заправити вінегрет рослинною олією, ретельно перемішати і додати насіння коріандру для аромату.

Наступна публікація