Обійми корову: чому новий метод заспокоєння все більше набирає популярності

Обійми корову: чому новий метод заспокоєння все більше набирає популярності

Фото: Pexels

У Європі на ферми спеціально водять відвідувачів гладити рогату худобу.

Треба зняти стрес - обійми корову. Новий метод заспокоєння виник у Нідерландах і активно шириться світом. Суть така: корова велика і гаряча, тому коли її обіймаєш, стає тепліше і спокійніше. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Пані Людмила - доярка зі стажем. Своїх корів знає і на ім'я, і за характером. Вона дає майстер-клас, що робити, аби рогата була до тебе прихильна - тварину треба любити і можна чухати за вушками. 

"Буває, коли тяжко, плачеш, доторкнешся - і дотики заспокоюють", - каже Людмила.

І так, певно, на фермі заспокоюються всі: бо кого не зустрінеш - усі всміхаються. Усі вони працюють з коровами, щодня їх гладять і чухають. А це нині один із модних методів зняття стресу. Так, на фермі у Пустоварівці й не підозрюють, що на фермах у Європі спеціально водять відвідувачів гладити корів. Так люди заспокоюються.  

Анімалотерапевт Євгенія Ігрунова констатує: ефект від обіймання величезний. Навіть брали на дослідження кров і переконалися, що імунологічні показники змінюються після обіймів, і це з будь-якою твариною.

А що обіймання з коровами набирає популярності, то все тому що ці тварини великі, температура тіла у них висока, а серце б'ється повільніше. Коли до них пригортаєшся, стає тепліше і спокійніше.

Обійми корову: у Нідерландах вигадали новий метод заспокоєння

Обійми корову: у Нідерландах вигадали новий метод заспокоєння

Повʼязані теми:

Наступна публікація