"Око Саурона" і бюджетна безодня: як в соцмережах відреагували на перше фото чорної діри

Велике наукове відкриття стало приводом для жартів.

Перша в історії людства фотографія чорної діри так приголомшила користувачів соцмереж, що багато хто вважав своїм обов'язком як-небудь пожартувати про це.

Юзери прогнозовано порівняли чорну діру з пончиком і "оком Саурона" з творів Джона Толкіна. Російські користувачі, серед яких відомий опозиціонер Михайло Ходорковський, побачили на фотографії бюджетну прірву, в яку витікають гроші платників податків.

Багато завсідників соцмереж жартували про нечітке зображення чорної діри, деякі заявляли, що перше фото цього космічного явища зробили саме вони і постили фотографії більш "приземлених" дір.

Фотографія Чорної Діри Тру нуар, блек хоул, шварцес лох. Всі сайти поспішають показати фотографію Чорної діри. Кожен...

Опубліковано Олегом Шинкаренком Середа, 10 квітня 2019 р.

Нагадаємо, 10 квітня вчені приголомшили світ і вперше показали фото чорної діри - це надмасивна діра, розташована в галактиці M87, що входить в сузір'я Діви. Зробили це учасники проекту Event Horizon Telescope (EHT) спільно з Єврокомісією та Європейською радою з наукових досліджень.

Чорна діра в три мільйони разів більше землі, а щоб зробити її фото, довелося залучити 8 телескопів, розташованих у всьому світі. Всі вони об'єднані в один - Event Horizon Telescope. Щоб обробити результати, отримані з нього ще в 2017-му, знадобилося два роки.

Вченим вдалося сфотографувати ореол світла навколо чорної діри

Вченим вдалося сфотографувати ореол світла навколо чорної діри

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація