Онлайн-бар, лекції та йога. Які сервіси стали доступними під час пандемії коронавірусу

Онлайн-бар, лекції та йога. Які сервіси стали доступними під час пандемії коронавірусу

Фото: Unsplash

Що робити під час карантину? Хочете – наливайте собі чогось міцного та йдіть до онлайн-бару. Хочете – валяйтеся на дивані та слухайте лекції з IT. А, може, нарешті з’явиться час для ранкової йоги.

В Україні карантин через нову коронавірусну інфекцію COVID-19. Під час пандемії заради власної безпеки та людей довкола наполегливо радять залишатися вдома та без нагальної потреби не виходити та не користуватися транспортом.

Аби підтримати людей, низка платформ зробила свій контент безкоштовним або запустила нові сервіси.

ТСН.ua зібрав найцікавіше та найкорисніше з цього.

Онлайн-бар

Фото: Unsplash

У Мережі з'явився онлайн-бар Stay The Fuck Home Bar, у якому можна поспілкуватися з друзями або незнайомцями, не виходячи з дому.

"Ми не готові перестати веселитися в часи, коли наближається кінець світу. Тому ми створили бар без масок, STFH Bar – онлайн-бар, в якому ви можете залишатися в ізоляції, але все-таки на зв'язку з тими, кого ви любите. Він діє практично так само, як і звичайний бар", - кажуть його творці.

У барі є головна кімната, яка вміщує до 12 відвідувачів та кімнати поменше. Відвідувачі можуть спілкуватися як з незнайомцями, так і з друзями.

Вистави та музика

Фото: thestocks.im

Львівський Органний зал пропонує безкоштовні онлайн-трансляції концертів упродовж кількох тижнів карантину. Шукайте на їхній сторінці Facebook та каналі Youtube. Найближчі події — 20,21 та 22 березня о 19:00.

Київська оперета запускає марафон онлайн-трансляцій концертів та мюзиклів.

"Ми не можемо залишити наших дорогих шанувальників без вистав і концертів улюбленого театру. Тому розпочинаємо марафон онлайн-трансляцій на YouTube-каналі KievOperetta", - передали в пресслужбі оперети.

Львівський театр Марії Заньковецької ж оприлюднюватиме свої роботи щодня і вони будуть надалі у вільному доступі тут.

Книжки та освіта

Фото: Unsplash

Українська освітня платформа "Prometheus" запропонувала понад сотню безкоштовних онлайн-курсів для дистанційного навчання під час карантину. Серед них курси з англійської мови, науки щоденного мислення, європейської зовнішньої політики, медіаграмотності, фінансового менеджменту, історії, економіки та ІТ.

Українське видавництво "Наш формат" пропонує до 3 квітня, скориставшись промокодом homealone, безкоштовно скачати електронні книжки.

На сайті Кембриджського університету у вільному доступі до кінця травня 2020 року викладено близько тисячі підручників.

Спорт

Фото: Unsplash

У США низка фітнес-студій та тренерів викладають у відкритий доступ свої заняття.

CorePower Yoga пропонує безкоштовний доступ до обмеженої колекції онлайн-занять йогою і медитацією, доки студії закриті.

Gold's Gym пропонує безліч цифрових тренувань безкоштовно до кінця травня. Програма пропонує понад 600 аудіо- і відеотренувань.

Orangetheory ділиться новим 30-хвилинним відео про тренування кожен день за участю деяких з найбільш популярних тренерів з усього світу. За словами фітнес-центру, для тренувань не потрібно жодного спеціального обладнання, але можуть знадобитися предмети повсякденного вжитку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. 

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.Того ж дня ввечері у Києві зафіксували два випадки захворювання на коронавірус. На наступний день стало відомо про ще сім нових випадків зараження коронавірусом - один із них у Київській області, а інші у Чернівецькій. За день до того на Буковині померла жінка, яка чекала результатів аналізів на COVID-19. Уже після її смерті діагноз підтвердився, таким чином кількість померлих в Україні від коронавірусу зросла до 2 осіб.

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація