Особливості національного святкування: різдвяна фінська морквяна запіканка

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Особливості національного святкування: різдвяна фінська морквяна запіканка

Фото: Facebook

У кожної країни свої особливі різдвяні страви. Для фінів сімейна різдвяна вечеря - це перш за все кілька видів запіканок.

Різдвяний стіл у Фінляндії надзвичайно багатий і різноманітний. Запіканки складають основну частину гарячих страв, що подаються в Різдво. Вони дуже практичні з точки зору господині, оскільки їх можна готувати заздалегідь. У прохолодному місці вони добре зберігаються два-три дні.

Морквяна запіканка (Porkkanalaatikko)

Інгредієнти

рис круглий - 0,5 скл.;

морква - 500 г;

молоко (для каші - 500 мл; в запіканку - 150 мл) - 650 мл;

сіль - 1 ч.л .;

цукор - 1 ст. л .;

яйце - 1 шт;

панірувальні сухарі - 0,5 скл.;

вершкове масло - 50 г;

Покроковий рецепт

Крок 1: із 500 мл молока і рису зварити густу кашу. Остудити.

Крок 2: моркву натерти на грубій тертці.

Крок 3: у остиглу кашу додати яйце, 150 мл молока, цукор і сіль. Добре перемішати.

Крок 4: рисову кашу з'єднати з натертою морквою. Перемішати. Викласти в змащену олією форму для запікання

Крок 5: в панірувальні сухарі натерти на дрібній тертці мерзле вершкове масло, щоб вийшла крихта. Викласти цю крихту на запіканку.

Крок 6: випікати в духовці за 180 градусів 45-50 хвилин.

Наступна публікація