Перша заморожена людина оживе уже через 10 років - експерт-кріоніст

У світі відомо близько 350 людей, які піддались замороженню.

Заморожені тіла людей за допомогою фізики низьких температур можуть бути повернені до життя вже у наступні десять років. Про це повідомляє Daily Star.

Денніс Ковальські, президент Мічиганського Інституту Кріоніки, організації, що керує процесом людського замороження, стверджує, що вчені зможуть реанімувати один із заморожених трупів вже у наступній декаді.

У грудні Ковальські сам заявив про намір заморозити усю свою сім’ю та заплатив за це 140 000 дол.

Денніс Ковальські / Фото: The Daily Star

49-річна дружина Марія та їхні три сини зберігатимуться після своєї смерті у чані рідкого азоту. В одному з інтерв'ю минулого місяця екс-парамедик сказав, що цей процес може дати його сім'ї "другий шанс на життя".

Денніс Ковальські зазначає: "Якщо 100 років тому кріоніка була чимось незбагненним для людини, то зараз ми це приймаємо як належне".

Кріоніка є мистецтвом замороження мертвого тіла чи окремих частин цього тіла для їхнього подальшого зберігання.

Адвокати розглядають це як диво-процедуру, яку здійснюють для того, щоб обманути смерть. Люди вірять, що заморожені тіла будуть відроджені, як тільки медична наука досягне такого рівня розвитку, що зможе вилікувати те, що їх вбило.

Фото: The Daily Star

Процес замороження повинен розпочинатись, як тільки пацієнт вмирає, щоб запобігти пошкодженням мозку, застосовуючи засоби, які наразі доступні у Росії, США та Португалії.

Під час процедури тіло охолоджують у крижаному куполі, щоб поступово зменшувати температуру.

Потім експерти зливають кров і замінюють її на антифриз, аби зупинити утворення в організмі шкідливих кристалів льоду.

Відомо, що близько 350 людей у світі зберігають своє тіло після смерті у дуже низьких температурах. У Мічиганському інституті вже записано близько 2000 людей, які бажають бути замороженими після смерті. Наразі фірма заморозила 160 пацієнтів у спеціальних засобах із розчином азоту.

Ковальські зазначив, що час, коли перший пацієнт буде реанімований також, залежить від розвитку сучасної медицини.

Прилади для замороження / Фото: The Daily Star

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Британії заморозили 82-річного боксера після того, як він пішов з життя через рак. Тіло колишнього боксера перевезли до США, адже у Великобританії, де він помер, немає такої послуги. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація