Підвищує рівень гормону щастя: у світі відзначають День пасти

Підвищує рівень гормону щастя: у світі відзначають День пасти

Фото: pixabay.com

Ця страва визнана культурним надбанням людства.

Сьогодні, 25 жовтня, весь світ відзначає День пасти.

Справжню італійську пасту ЮНЕСКО визнали культурним надбанням людства, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Це одна з найпопулярніших страв у світі. Тонкі смужки тіста вперше придумали китайці 5 тисяч років до нашої ери. А от італійці вже зробили цю страву знаменитою. Раніше виготовлення пасти в Італії мав контролювати сам Папа Римський.

Тільки в цій країні щороку роблять більше трьох мільйонів тонн макаронних виробів, які мають 600 різних форм. Варити пасту теж треба вміти. Італійці лишають макарони трохи недовареними. Тоді у них і смак кращий і користі більше. Вживання пасти підвищує рівень серотоніну в крові, а це гормон радості.

Як приготувати вдома пасту болоньєзе - читайте у кулінарному блозі Маші Сердюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація