"Ракова пухлина" чоловіка виявилася іграшкою, яку він проковтнув 43 роки тому

"Ракова пухлина" чоловіка виявилася іграшкою, яку він проковтнув 43 роки тому

Фото: Unsplash/Markus Spiske

У дитинстві чоловік любив бавитися з конструктором.

У Великій Британії лікарі провели операцію пацієнту, у якого діагностували бронхогенну карциному (рак легенів - ред.), але виявилося, що у чоловіка у легенях 43 роки перебувала деталь від дитячої іграшки.

Про це повідомляє CNN.

Медики вийняли з легенів британця пластмасовий конус, який спеціалісти прийняли за ракову пухлину, коли чоловік звернувся до них вперше три роки тому. До медичного закладу чоловік вирішив прийти у 47 років. Він жалівся на постійний кашель, який вже став у нього хронічним. Лікарі вирішили, що у завзятого курця рак легенів і провели операцію.

"Ми діяли швидко, тому що бактеріальна інфекція могла поширюватися в інші райони за межами легенів", - сказав лікар, який оперував британця.

Яке ж було в них здивування, коли замість пухлини вони побачили іграшковий конус.

Фото: BMJ Case Reports

Так, чоловік розказав лікарям, що у дитинстві він обожнював гратися конструктором під назвою Playmobil. Часто він ковтав деталі від забавки, тому того разу й не помітив, як частина від іграшки потрапила до трахеї.

Через чотири місяці після того, як іграшка була видалена, кашель чоловіка майже зник, і рентген показав лише незначну залишкову інфекцію легенів.

Нагадаємо, у Канаді хірурги "забули" 30-сантиметрову пластину у тілі пацієнтки. Лікарі тривалий час намагалися встановити діагноз і навіть почали лікувати запалення у плечі. Але пізніше вони зробили рентген черевної порожнини і виявили у ній пластину, яка використовується для захисту шлунку та нутрощів під час операції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація