Рив шість років, не зупиняючись: 14-річний хлопець викопав підземний будинок, бо образився на матір

Рив шість років, не зупиняючись: 14-річний хлопець викопав підземний будинок, бо образився на матір

Ліворуч - Андрес Канто на початку втілення своєї ідеї, а праворуч - через шість років, викопавши двокімнатну печеру / Фото: Андрес Канто (Twitter)

У печері юнак вже провів Wi-Fi, приніс музичну систему і збирається проводити літні дні у своєму новому притулку.

14-річний іспанський підліток Андрес Канто після сварки з матір'ю розлютився і почав копати яму на задньому дворі. За шість років хлопець перетворив її на підземну печеру з власною спальнею та вітальнею.

Про історію винахідливого юнака повідомляють Insider та Mirror.

Нині вже 20-річний хлопець розповів, що того дня посварився з мамою, коли та заборонила йому йти гуляти з друзями в спортивному костюмі й вимагала сина перевдягнутися.

"Моя мама хотіла, щоб я переодягнувся, перш ніж я вийшов з друзями. Але я відмовився і мусив сидіти вдома", - переповів Андрес. Вдома хлопець вирішив не супитися у своїй спальні, а вилити гнів через фізичну працю - взяв мотику й почав копати яму на задньому дворі свого будинку.

Своє нове заняття іспанець використовував як спосіб заспокоєння вечорами після школи, копаючи вручну кілька днів на тиждень: для вивезення ґрунту і каменів використовувалися звичайні відра. Копання стало для нього нав'язливою ідеєю. "Я був розлюченим підлітком з мотикою. Після того, як я почав копати, я повертався щодня вдень протягом трьох років, щоб продовжити рити цю яму", - каже Андрес.

Робота над "земляним проєктом" активізувалася, коли його друг Андреу подарував йому пневматичний дриль, разом хлопці працювали над яму до 14 годин на тиждень. Андрес вивчив інші розкопки і прийшов до ідеї використання системи шківів (полегшує підйом предмета, ніж підняття мертвої ваги вручну. - Ред.). Юнак також зміцнив дах печери, створивши аркові входи і склепіння стелі, а також вкрив бетоном стіни, щоб не сталося обвалу.

За шість років постійного копання звичайна яма перетворилася на повноцінний підземний будинок. У печері Андреса є кімната відпочинку з ліжком та вітальня, до яких ведуть сходи, а також система опалення. Крім того, хлопець провів у печері Wi-Fi і приніс у свій притулок музичну систему. 

Печера стала прихистком для Андреса для відпочинку влітку, адже навіть в найспекотніші місяці року температура в ній не перевищує 20...21 градус тепла. Однак під час сильного дощу підземний будинок іноді затоплюється і часто приваблює комах, павуків та равликів.

"Я завжди любив будувати маленькі хатини. Я живу в сільській місцевості і часто, коли знаходив там занедбане дерево, будував гарний будинок", - зізнається хлопець.

Печера, яку хлопець самотужки викопав за 6 років / Фото: Андрес Канто (Twitter)
Андрес Канто / Фото: Андрес Канто (Twitter)
Андрес Канто / Фото: Андрес Канто (Twitter)

Повʼязані теми:

Наступна публікація