Російські пропагандисти прокралися до лікарні із Сергієм Скрипалем і осоромилися сюжетом

Російські пропагандисти прокралися до лікарні із Сергієм Скрипалем і осоромилися сюжетом

Російські пропагандисти прокралися до лікарні із Сергієм Скрипалем і осоромилися сюжетом

Їх зупинила табличка на дверях, на якій були написано "Обережно. Слизька підлога".

Репортер російського телеканалу РЕН-ТВ прокрався до лікарні у Солсбері, в якій перебуває колишній російський розвідник Сергій Скрипаль.

На відео, яке з'явилося в ефірі телеканалу, журналіст стоїть біля дверей до відділення та розповідає, що вхід всередину заборонений. Про це, за словами репортера, йдеться на папірці, який висить на дверях.

"Не заходьте, тримайтесь подалі", - схвильовано перекладає він напис і додає: "Судячи з усього, це єдиний захист від тієї небезпечної речовини, яку в Англії називають "Новачок".

Але потім камера наїжджає на папірець, на якому насправді написано: "Обережно. Слизька підлога".

Російський репортер розповів, що у відділення лікарні до Сергія Скрипаля вхід заборонено

Російський репортер розповів, що у відділення лікарні до Сергія Скрипаля вхід заборонено

Потім журналістів затримали співробітники поліції і змусили залишити лікарню, попередньо видаливши усе, що вони зняли. Але на телеканалі заявили, що зуміли відновити "технічну копію" записаного.

Коли "прикру помилку" від російських журналістів щодо таблички про "мокру підлогу" помітили ЗМІ, глядачі та користувачі Інтернету, телеканал перемонтував відео, видаливши кадри з табличкою на дверях. Але відео збереглося у соцмережах.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Племінниця російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля - Вікторія заявила, що спецслужби не причетні до отруєння її родичів. На її думку, це було побутовим отруєнням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація