Ще нікому не вдавалось: американець наважився перейти Антарктиду пішки

Ще нікому не вдавалось: американець наважився перейти Антарктиду пішки

Чоловік йтиме через Антарктиду, тягнучи за собою Їжу та інвентар вагою 180 кг на великих санях.

33-річний американець Колін О'Бреді почав одиночну пішу подорож Антарктидою. Він запланував пройти 1600 км всього за 70 днів. Для цього за добу йому потрібно долати 22,5 км за 11-12 годин.

Про це пише Daily Mail.

Спроба Коліна О’Бреді перейти льодяний континент пішки буде першою за останні 100 років. Всі, хто раніше намагався це зробити, здавалися на півшляху або помирали. Але Колін ретельно підготувався до важкої подорожі.

Щоб вижити у незвичних для організму умовах, О’Бреді потрібно споживати близько 8 тис. калорій на добу. Для цього чоловік спеціально розробив дуже калорійні батончики. Він з'їдатиме по 4 штуки на день, що даватиме приблизно 5 тис. калорій. Інша ж частина раціону схожа на їжу для астронавтів.

Нагрівати воду буде на пальнику, для якого він взяв близько 14 кг палива. Ночуватиме Колін у спальнику і у наметі.

"Цього ще ніхто не зміг зробити, хоча люди намагаються вже сто років. Я везу з собою 100 кг їжі і одну пару трусів. Буду брудним на фініші", - жартує О'Бреді.

Свою подорож він почав на льодовику Росса 4 листопада, а фінішуватиме на березі моря Уедделла на шельфовому льодовику Фільхнера. У цю пору року температура в районі Південного полюса близько -28 С.

На випадок надзвичайної ситуації Колін взяв із собою супутниковий телефон і GPS-трекер. Ще у сумці подорожувальника кілька камер і зарядний пристрій з сонячною панеллю. Відстежувати подорож мандрівника можна в його Instagram або Twitter.

Ця подорож не перша для Коліна О'Бреді. Нещодавно за 30 днів він пройшов 650 км в Гренландії, а влітку 2016 року встановив світовий рекорд: за 132 дні він підкорив сім найвищих вершин на всіх континентах.

Нагадаємо, легендарний футболіст, екс-гравець київського "Динамо" Олександр Шовковський на мотоциклі подолав понад 6000 кілометрів і відвідав 9 країн Північної Європи на мотоциклі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація