Комусь вона потрібна для того, щоб прокинутися зранку. Для інших – це важливий ритуал під час зустрічі з друзями. А є люди, які готові вивчати процес приготування від А до Я, шукаючи нові смаки та поєднання.
Чи можете ви уявити бодай день без кави? Якщо ні, то ви є справжнім поціновувачем цього ароматного напою.
В який спосіб можна покращити смак кави та урізноманітнити її – читайте далі.
1. Спеції
Кориця, імбир, ваніль, кардамон, гвоздика, аніс, кмин... Додати можна будь-яку, головне – в помірній кількості, щоб пряність підкреслила аромат, а не "забила" смак кави.
2. Вершкове масло
Так, вам не здалося. Вершкове масло з давніх-давен додавали в каву. Це надає напою ніжного смаку та м'якого аромату. Ба більше, це чудовий варіант для людей, які не встигають поснідати. Кава з маслом чудово замінює сніданок.
3. Мед
Те, що мед доречно додавати лише в чай – міф. Він чудово підкреслить витончений смак кави.
4. Алкогольні напої
Кава з додаванням коньяку, лікеру чи рому не лише вразить унікальним смаком, а й зігріє вас на прогулянці вечірнім засніженим парком.
5. Морозиво, зефір або шоколад
Поціновувачам солодкого точно сподобається кава з морозивом, яка має назву "глясе". Також підійде зефір маршмелоу. А шоколад – це вічна класика! Просто додайте трохи какао-порошку, стружки чи сиропу – і насолоджуйтеся неперевершеним смаком.
6. Горіхи
Додайте до напою подрібнені обсмажені арахіс, мигдаль або фундук.
7. Цитрусова цедра
Натріть на дрібній терці трохи цедри апельсина, мандарина чи лимона. Це надасть каві неймовірного аромату!
Раніше ми писали про те, що для більшості людей ранок традиційно починається з кави. Її готують за різноманітними рецептами, однак вважається, що кава по-грецьки має ідеальний смак та аромат. Розповідаємо, як заварити каву в турці за грецьким рецептом, які рекомендації щодо приготування напою в чашці.
Читайте також: