Селфі з ведмедем, пекучий соус та провальне воскресіння: кого і за що номінували на премію Дарвіна за останні 10 років

Селфі з ведмедем, пекучий соус та провальне воскресіння: кого і за що номінували на премію Дарвіна за останні 10 років

Фото: ТСН.ua

Номінанти премії Дарвіна за останні 10 років.

12 лютого світ відзначає День Дарвіна – свято, приурочене до дня народження відомого науковця Чарльза Дарвіна.

Учений зробив значний вклав у розвиток науки. Зокрема, він виголосив теорію, що основним фактором еволюції є природний добір. Тож на честь Дарвіна також назвали віртуальну щорічну премію, яку присуджують особам, що найбезглуздішим чином загинули або втратили здатність мати дітей. Таким чином вони не можуть зробити свій внесок у генофонд людства і рятують його від виродження.

З цієї нагоди ми вирішили згадати найбезглуздіші смерті за останні 10 років.

2018 "Ведмідь у фокусі"

(5 травня 2018, Одіша, Індія)

5 травня 2018 року у Індії чоловік повертався з весілля. Його автівка була переповнена пасажирами. Раптом водію закортіло сходити до вітру. Він зупинив автомобіль на узбіччі, зробив свою справу, і несподівано помітив неподалік травмованого ведмедя. Замість того, щоб зателефонувати до організації, яка могла б допомогти тварині, чоловік вирішив зробити з ним селфі. Пасажири намагалися переконати його у тому, що цього робити не слід, однак відчайдух їх не слухав і підійшов до тварини. Ведмідь виявився пораненим не настільки сильно, як здавалося, і вбив чоловіка. Після смерті шанувальника селфі спеціалісти вилікували тварину.    

2017 "Помилка сервера 503"

(9 квітня 2017, Франція)

47-річний француз намагався покинути свою квартиру досить неординарним способом – за допомогою інтернет-кабеля. Підштовхнула його до цього відчайдушного кроку мати, яка закрила сина-алкоголіка у кімнаті, щоб вберегти його від чергової чарки. Та втеча не вдалася – чоловік був значно важчим за гігабайти. Кабель не витримав, і француз впав з дев’ятого поверху на асфальт.

2016 "Промок як хлющ у Єллонстоуні"

(7 червня 2016, Вайомінг, США)

Колін Натанієль Скот закінчив інститут й отримав фах геолога. Відсвяткувати це він вирішив у Єллонстоунському парку, де є чимало гейзерів, а також гарячі джерела. Колін вирішив у них покупатися попри попереджувальну табличку, наявну поблизу. Коли хлопець пішов перевірити температуру води, ґрунт несподівано обвалився і випускник впав просто у водойму, речовина у якій виявилася зовсім не водою, а розпеченою кислотою. Від нього не лишилося нічого, окрім капців.

2015 "Випадок з обгорілим шахраєм"

(16 листопада 2015, Хорватія)

Боян Бешич був ув’язненим. Чоловік мав досить непростий характер. Одного разу після чергової витівки його помістили до ізольованої камери, стіни якої були вкриті повстю. Чоловік не розгубився – він проніс туди запальничку та вирішив влаштувати пожежу, щоб вибратися з камери. Проте матеріал, яким було оббито стіни, був надто легкозаймистим, а охоронці дізналися про витівку занадто пізно. Чоловік згорів.

2014 "Невдале воскресіння"

(17 вересня 2014, Пакистан) 

Ця подія трапилася у Пакистані. Тоді місцевий чудотворець намагався переконався публіку у селі Мубакарабад у тому, що може воскрешати людей. А якщо конкретніше – вірянина, у якого є дружина та діти, і яка має сильний мотив повернутися. Доброволець для експерименту знайшовся – ним виявися 40-річний Мухаммед Ніаз. Його вбили, однак воскресити не вдалося. Унаслідок інциденту чудотворця помістили за ґрати, а добровольця номінували на премію Дарвіна.

2013 "Прорватися крізь двері"

(16 березня 2013, Флорида, США)

У Флориді трапився досить дивний випадок – чоловік провалився у шахту ліфта аеропорту. Якщо слово "провалився" можна використовувати на позначення того, як він силоміць відкрив двері та стрибнув на кабелі. Втім, втриматися на них йому не вдалося, і він впав з сьомого поверху донизу. Пізніше виявилося, що чоловік був сильно напідпитку.

2012 "Дуже пекучий соус"

(27 лютого 2012 року, Північна Кароліна, США)

Цю смерть слідчий, який її розслідував, описав як «дивний нещасний випадок. 43-річний Гарі Ален Беннінг навідався до друга і помітив у його квартирі банку з-під соусу сальса, всередині  якої була дивна рідина. Чоловік подумав, що це алкоголь, і спробував її на смак – з’ясувалося, що всередині бензин. Гарі виплюнув його, і, щоб оговтатися від дивного смаку, вирішив випалити одну цигарку, після чого спалахнув.

2011 "Екс-протестувальник проти закону щодо використання шоломів"

(Липень 2011 року, Нью-Йорк, США)

Американець протестував проти закону, що робив обов’язковим використання шоломів під час поїздок на мотоциклі, тож вирушив у моторейд без захисного обладнання. Під час поїздки він загинув, перелетівши через руль мотоцикла. Невідомо, як би склалася його доля, якби він одягнув шолом.

2010 "Поїздка з вогником"

(19 липня 2010, Вашингтон, США)

2010-го двоє працівників цеху, який збирав швидкісні автомобілі, вирішили влаштувати свої власні перегони. Щоправда, за допомогою бочки з паливом. Механіки сіли на неї та піднесли запальничку до кришки. Та бочка зовсім не полетіла вперед – вона просто вибухнула. Одного "гонщика" унаслідок цього розірвало на частини, інший – залишився інвалідом.

2009 "Намочити ліжко"

(27 жовтня 2009, Арканзас, США)

2009 року тридцятирічна американка поїхала зі своїм хлопцем на озеро. Пара планувала провести разом романтичний вікенд. Зрештою, дівчина подумала, що звичайний матрац є нічим не гіршим за надувний, і вирішила на ньому поплавати. Він пішов на дно разом із дівчиною.

2008 "З пірсингом"

(Січень 2008 року, Пенсильванія, США)

23-річний американець-неформал вирішив на роботі спробувати, що буде, якщо під’єднати електротестер до пірсингу на сосках. Колеги запевняли його, що це погана ідея, однак чоловік їх не слухав. Він під’єднав дроти та натиснув на кнопку увімкнення. Будь-які спроби реанімувати хлопця були невдалими.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що американець помер через вейп, який вибухнув і перерізав сонну артерію. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація