Селфі з "вождями", танці під улюблені пісні Кім Чен Ина: в Японії з’явився фан-клуб КНДР

Фан-клуб регулярно звинувачують у шпигунстві, але дівчата кажуть, що їхній інтерес суто культурний.

В Японії діє група молодих дівчат, закоханих у Північну Корею. Вони люблять носити військову форму із відзнаками КНДР, розповсюджують північнокорейську їжу і влаштовують танцювальні вечори у стилі Північної Кореї.

Вони називають себе «Сенгун Йоші», що перекладається як «Перші бойові дівчата». Група була створена 20-річною дівчиною на ім’я Чунхун.

«Сенгун Йоші» регулярно влаштовують концерти, на яких виконують пісні північнокорейського гурту Moranbong band – улюбленого поп-гурту Кім Чен Ина. Також дівчата користуються північнокорейською косметикою, яку купляють у китайських магазинах на кордоні з КНДР.

Оскільки Японія перебуває у конфронтації із КНДР через можливі ядерні атаки з боку режиму Кім Чен Ина, то фан-клуб не дуже добре сприймають на батьківщині. Чунхун каже, що її та інших членів клубу регулярно звинувачують у шпигунстві на користь КНДР та залякують у соціальних мережах.

Втім, дівчина запевняє, що її фан-клуб далекий від політики. Дівчата захоплюються північнокорейською культурою, так само як багато японських жінок захоплюються культурою США чи Південної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація