"Шедевр Арістотеля": написаний в XVII столітті пікантний посібник про секс виставили на продаж

"Шедевр Арістотеля": написаний в XVII столітті пікантний посібник про секс виставили на продаж

Фото: Getty Images

По всьому світу всього три екземпляри давньої книги.

Фото: Getty Images
Порнографічна книга "Шедевр Арістотеля" виставлена на торги. Як запевняють власники видання таких книг у світі всього три. Виручити за неї хочуть близько 15 тисяч фунтів. Як відомо, перша копія була продана 2014 року в Лондоні за 22,5 тисячі фунтів. Про це повідомляє видавництво Mirror.

"Шедевр Арістотеля" не була написана Арістотелем, вона належить анонімному автору. Порнографічна книга, яка була опублікована ще 1684 року, таємно продавалася з-під прилавків книгарень протягом століть.

Рідкісна західна книга XVII століття наповнена еротикою, порадником із сексу, а також любовними порадами. У цьому посібнику описані забобони про статеві шлюби, геніталії, докладно описана користь шлюбу і застереження про зради.

В одній із частин книги "Поради для статей під час злягання" написано, що чоловікам варто "рухатися потроху" для того, щоб отримати жінку в ліжку.

"Коли чоловік в ліжку з дружиною він повинен її пестити, обіймати і лоскотати та не поспішаючи проникати в неї", - написано в книзі.

Фото: Getty Images

Жінкам рекомендується після статевого акту не розмовляти, не кашляти й не чхати.

У давньому писанні також є розділи з консультаціями для новачків, в них детально розписані жіночі органи, вагітність і пологи, і що в цих випадках може піти не так.

Деякі розділи включають в себе писання про "жахливі народження і причини цього" і різні "дефекти жіночих статевих органів".

У книзі навіть написано та проілюстровано в якому положенні жінці потрібно займатися сексом, для того, щоб народився хлопчик чи дівчинка.

А в одному з розділів автор представив порадник, як крок за кроком визначити вагітна жінка чи ні.

А ще жінка повинна уникати суму, гніву, не можна багато спати, їсти сир, цикорій, шпинат, буряк, горіхи, вишні, цибулю, часник і пити молоко. Все це автор вважає шкідливим для майбутнього покоління.

У книзі часто зустрічаються зображення голих жінок, волохатих дітей, міфічних істот і дітей із різними каліцтвами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація