Кулінар запевняє, що копає землю на свої болотяні супи і десерти подалі від ферм.
Японський шеф-кухар Тошіо Танабе, який має ресторан у Токіо, годує своїх клієнтів стравами з бруду.
Як повідомляє The Huffington Post, до меню входить цілий спектр брудних страв, які мають у своєму складі звичайну землю.
Кухар варить суп з болотом, рисові кульки під брудним соусом, сорбе та цілу низку компотів і алкогольних коктейлів із землею. Танабе каже, що ходить копати землю на страви у гори подалі від ферм. Копати доводиться глибоко, щоб напевне не нагодувати своїх гостей екскрементами.
"Людина не створила ні моря, ні повітря, ні землі. Ми просто частина природи. Я хочу відтворити у стравах це відчуття єдності з природою", - пояснює японець.
На день він згодовує клієнтам близько кілограма землі. Однак наїстися бруду в ресторані кухаря не дешево. Вечеря із болота обійдеться в $ 110.