Шотландці присвятили Путіну пиво "не для геїв" та назвали його "Здрастуйте, мене звати Володимир"

Запуск напою cпівпав з легалізацією в Шотландії одностатевих шлюбів.

Шотландська пивоварня BrewDog запустила у продаж пиво, назване на честь президента Росії Володимира Путіна - "Здрастуйте, мене звати Володимир".

Як повідомляється, на етикетках пляшок з новим пивом надруковані портрети Володимира Путіна в стилі Енді Уорхола. На них у президента Росії нафарбовані губи та очі. На кожній пляшці вказано, що цей напій "не для геїв".

При цьому представники пивоварні оголосили, що 50% всіх доходів від продажу іменного пива підуть на благодійність в цілях підтримки пригноблених меншин у всьому світі.

Цікаво, що запуск напою у виробництво збігся з легалізацією одностатевих шлюбів в Шотландії.


Одна партія пива вже вирушила в Кремль до Володимира Путіна.

"Ми щиро сподіваємося, що коли Володимир Путін втомиться від напруженого дня, який він провів верхи на коні, після боротьби зі здоровенними мужиками на татамі або риболовлі, він лежатиме на оксамитовому шезлонгу, і один з його гарних помічників наллє келих "Здрастуйте, мене звати Володимир", - заявив співзасновник BrewDog Джеймс Уатт.

За словами Уатта, позначка "не для геїв" на пиві має допомогти товару обійти обмеження, введені у Росії проти пропаганди гомосексуалізму.

Як повідомляється, запуск пива став продовженням цілої серії виступів проти дискримінації, у яких взяли участь десятки олімпійців з усього світу. Спортсмени закликали Росію переглянути закони проти гей-пропаганди, і вимагали від Міжнародного олімпійського комітету зайняти більш жорстку позицію з цього питання.

Нагадаємо, у серпні 2013 лондонські геї з "нафарбованим" Володимиром Путіним вимагали бойкотувати Олімпійські Ігри в Сочі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація