Перейти до змісту
Швидко і вишукано: готуємо легендарний сливовий пиріг за рецептом New York Times

Швидко і вишукано: готуємо легендарний сливовий пиріг за рецептом New York Times

Найрозкішніший у світі пиріг зі сливами, ідеальний для приготування восени, понад 30 років тому придумала кулінарний оглядач "Нью-Йорк Таймс" Маріан Буррос.

Рецепт цього легендарного пирога на численні прохання домогосподарок розміщували в газеті "New York Times" близько 10 років (!!!) поспіль, до тих пір, поки терпіння головного редактора не лопнуло. Він звернувся до передплатників з проханням записати і нарешті запам'ятати цей рецепт і більше його не публікував. Проте, редакцію закидали гнівними листами — як редактори посміли припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі.

Насправді, рецепт дуже простий, а час приготування не забере у вас більше години.

Сливовий пиріг

Інгредієнти

1 склянка цукру

вершкове масла 113 гр.

1 склянка борошна

1 чайна ложка розпушувача

дрібка солі

2 яйця

12 слив без кісточок

2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці для того, щоб посипати пиріг

Покроковий рецепт

Крок 1: У великому посуді за допомогою міксера збити розм'якшене вершкове масло з цукром, протягом декількох хвилин, до утворення білої маси.

Крок 2: В масу по одному ввести яйця.

Крок 3: Додати борошно просіяти і перемішати масу лопаткою.

Крок 4: Форму діаметром не більше 20 см змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто, вирівняти його лопаткою.

Крок 5: Сливи вимити розрізати на половинки, трохи просушити і викласти по колу серединками вгору, вдавлювати в тісто їх не потрібно.

Крок 6: посипати зверху цукром і корицею.

Крок 7: Випікати пиріг зі сливами необхідно в розігрітій до 170 градусів духовці 40-50 хвилин.

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин