Слава королеві гладкості. На Алясці обрали найтовстішу ведмедицю – її шлях до перемоги у фото

Слава королеві гладкості. На Алясці обрали найтовстішу ведмедицю – її шлях до перемоги у фото

Лише за два місяці Голлі дивовижно змінилася.

У заповіднику Катмай на Алясці завершився щорічний конкурс на "корону" найтовстішого ведмедя річки Брук – нею стала пухка клишонога на ім’я Голлі.

Про це пише CNN.

"Вона товста. Вона казкова", - пише національний парк. "Вітаю Голлі, здорова вага якої допоможе їй впасти в сплячку до весни. Слава королеві гладкості". Справді, лише за трохи більш ніж два місяці вона повністю змінилася.

Переможця конкурсу обирали в онлайн-голосуванні.

Як зазначає CNN, називати ведмедів товстими – добре, адже саме цього вони і прагнуть.

"Немає нічого ганебного в перемозі в цьому конкурсі, оскільки велика кількість жиру у бурих ведмедів свідчить про хороше здоров'я і високі шанси на виживання", - йдеться в повідомленні Служби національних парків.

"Під час зимової сплячки в своєму лігві, яка може тривати до півроку, ведмідь може втратити до однієї третини маси свого тіла. При підготовці ведмеді вступають в гіперфагію в цю пору року, стан, в якому вони їдять майже безупинно", - додали там.

Самці бурих ведмедів важать 300-400 кг, а перед сплячкою і всі 450. Дорослі самки зазвичай важать приблизно на третину менше. Ведмеді часто стають такими великими, що їм доводиться вирити яму, аби засунути живіт, коли вони лягають відпочивати.

Водночас у парку нагадуються, що "Товсті ведмеді існують тільки завдяки чистій воді і здоровим екосистемам".

Наприклад, зміна клімату є більшою загрозою для цих славних істот. Оскільки крига тане, білі ведмеді все частіше виявляються на суші, і починають конкурувати з бурими ведмедями за їжу.

Як повідомлялося, рівень світового океану піднімається швидше, ніж раніше прогнозувалося. Це відбувається через танення льодовиків. У майбутньому це може призвести до катастрофічних наслідків. Що буде з Україною - читайте в матеріалі ТСН.ua

У Високих Татрах через засилля ведмедів збираються запровадити надзвичайний стан

У Високих Татрах через засилля ведмедів збираються запровадити надзвичайний стан

Повʼязані теми:

Наступна публікація