США проти Японії: відбулася перша у світі битва роботів-гігантів

США проти Японії: відбулася перша у світі битва роботів-гігантів

Iron Glory та Eagle Prime компанії MegaBots / Фото: Reuters

5-тонними велетнями керували просто зсередини металевих машин.

У першій у світі битві роботів-гігантів зійшлися мегаботи з США і Японії.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Дві величезні і важко озброєні машини зійшлися у двобої на занедбаній сталеливарній станції у Японії у тривалому поєдинку.

Фірма MegaBots, розташована у штаті Каліфорнія (США), представила свою бойову машину Eagle Prime вагою 12 тонн і потужністю 430 кінських сил. Її противником був Kuratas, легший  (6,5 тонн) і менш потужний (87 кінських сил) робот, створений японською компанією Suidobashi Heavy Industry.

Винахідники керували 5-тонними велетнями, зібраними із залізного брухту, просто зсередини своїх металевих машин.

У першому бою мегароботи розстрілювали один одного з рук-рушниць, потім зійшлись в рукопашну. А наприкінці закидали одне одного старими автівками.

Серйозні пошкодження змусили засновника Suidobashi Heavy Industry і пілота Kuratas Когоро здатися. Перемога у першому в світі поєдинку мегаботів дісталася американській машині. 

"Я думаю, що прийшов час зробити це спортивною лігою, – заявив співзасновник і пілот MegaBots Гуї Кавальканті.  – Я думаю, що час встановити правила і вагові класи".

Мегароботи США та Японії провели перший у світі бій

Мегароботи США та Японії провели перший у світі бій

Нагадаємо, енергетики намагаються "приручити" роботів у новому сховищі відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській атомній станції. Ці машини покликані діставати, розбирати та сортувати уранові стрижні. Важкий і небезпечний процес нині майже повністю автоматизований. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація