Страва з іменем: розкішний десерт "Мадам Помпадур" до новорічного столу
Є багато способів увічнити людину: назвати її ім'ям вулицю, встановити пам'ятник, присвятити книгу або вірш. А можна увійти в історію як назва страви.

Фаворитка короля Людовика XV Мадам Жанна Антуанета де Помпадур міцно "тримала" коханого у своїх витончених пальчиках до самої смерті. Граціозна й розумна маркіза залишила свій слід не тільки в історії, а й на сторінках кулінарних книжок. Понад п'ятдесят вишуканих страв були названі в честь цієї дами. Десерт "Помпадур" — легкий у виконанні, але має розкішний вигляд і прикрасить святковий стіл на Старий Новий рік.
Десерт "Мадам Помпадур"
Інгредієнти
250 г шоколаду
250 г вершкового масла
30 г олії, щоб змастити форму для випікання
200 г цукру
4 яйця
1 ст. л. муки
Покроковий рецепт
Крок 1: розтоплюємо шоколад разом із невеликою кількістю води і даємо йому охолонути.
Крок 2: розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути.
Крок 3: змішуємо розтоплений шоколад з цукром, розтопленим вершковим маслом, яйцями і борошном.
Крок 4: отриману суміш поміщаємо в змащену олією форму і випікаємо на водяній бані в духовці від 40 до 45 хвилин.
Крок 5: коли десерт буде готовий, даємо йому охолонути, перш ніж діставати з форми.
Крок 6: десерт подавайте наступного дня, покривши його кремом.